Boeiend oefenduel PEC Zwolle-FC Köln krijgt geen winnaar

Boeiend oefenduel PEC Zwolle-FC Köln krijgt geen winnaar

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagmiddag op bezoek bij 1. FC Köln met 0-0 gelijkgespeeld. Ondanks dat de eindstand anders doet vermoeden, was het een boeiende wedstrijd met de ploeg waar voormalig PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue onder contract staat.

Het begin was veelbelovend, want al in de tweede minuut schoot Lennart Thy de bal tegen de lat aan. Zwolle ging door en kwam via Thomas Bruns tot een tweede kans, maar de middenvelder, die de bal kreeg aangespeeld van een felle Dean Huiberts, kreeg de bal niet in het net. Ook Bram van Polen, die zijn eerste minuten maakte na een slepende schouderblessure was met een kopbal in de buurt van succes. De gasten werden eenmaal gevaarlijk via Anthony Modeste, die rakelings over schoot. Daarvoor schoot Iliass Bel Hassani nog op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft kwam ook Kingsley Ehizibue binnen de lijnen. De speler die deze zomer PEC Zwolle inruilde voor de Duitse Bundesliga-club speelde daardoor voor het eerst niet met maar tegen ‘zijn’ PEC Zwolle. In het tweede bedrijf was Köln, gevaarlijker. Echt grote kansen werden er niet genoteerd, al moest Michael Zetterer nog wel gestrekt op een inzet van Matthias Bader. Via de vingertoppen van de sluitpost en de paal ging de bal naast. De Zwolse wapenfeiten kwamen van Lennart Thy, die tweemaal de keeper op zijn pad trof. De eerste inzet werd met de benen gekeerd, bij de tweede poging tikte Thomas Kessler de bal over de lat.

De grootste kans was nog voor Daijiro Chirino. De jongeling maakte een kwartier voor tijd zijn officieuze debuut en was met een vrijstaande kopbal heel dicht bij de winnende, maar zover kwam het niet. Zo eindigde het vriendschappelijke treffen in 0-0.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: