Bijna 200 kilo vuurwerk aangetroffen tijdens politieactie in Zwolle - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Bijna 200 kilo vuurwerk aangetroffen tijdens politieactie in Zwolle

Zwolle – De politie heeft woensdag 13 en donderdag 14 november in en rond de stad Zwolle, een integrale actie gehouden gericht tegen de criminaliteit tijdens de zogenaamde ‘donkere dagen’. Daarbij zijn meer dan driehonderd auto’s gecontroleerd en werden vijf personen aangehouden. Drie daarvan voor het bezit van in totaal bijna 200 kilo gevaarlijk illegaal vuurwerk.

De politieactie vond plaats samen met de Belastingdienst, Douane en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost-Nederland coördineerden de actie. Bij de Landelijke Eenheid lag de focus vooral op rondtrekkende dadergroepen, zogenoemde ‘mobiele bandieten’. De regionale eenheid richtte zich onder andere op inbrekers die in deze tijd van het jaar vaker toeslaan dan in andere seizoenen.

Gedurende de twee dagen werden 330 auto’s gecontroleerd. Op de eerste dag werd een Rotterdammer aangehouden die onder invloed van alcohol en verdovende middelen achter het stuur zat. Bovendien bleek dat hij ook geen rijbewijs had. Dus drie keer een proces-verbaal en de auto laten staan natuurlijk.

Donderdag werd in de stad Zwolle een 33-jarige inwoner aangehouden als verdachte van het dealen van verdovende middelen. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Bij een 23-jarige man uit Zwolle vond de politie duizend stuks illegaal vuurwerk, zogenoemde ‘nitraten’. In totaal 16 kilo. De man werd aangehouden, het vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Later op de avond werden twee mannen uit Musselkanaal, 20 en 38 jaar oud, aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. In hun auto trof de politie ruim 177 kilo vuurwerk aan. Het betrof 3000 nitraten, 150 cobra’s en 3 compounds. Alles is in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht.

Naast de aanhoudingen is ongeveer zestig keer proces-verbaal opgemaakt. Bijvoorbeeld acht keer voor het rijden onder invloed van drugs, twee keer onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs, te snel rijden en het niet hands-free bellen. De politie inde ook voor 2750 euro aan openstaande boetes.

De Belastingdienst liet twaalf auto’s afslepen in verband met een belastingschuld van de eigenaren en kon bijna 60.000 euro direct innen.

Bron: http://www.politie.nl

Artikel delen: