Jaarverslag Politie IJsselland

Zwolle – De Politie IJsselland is trots op de inzet van alle medewerkers van het korps en op de resultaten die in 2007 zijn behaald. Het aantal misdrijven is afgenomen van 29.990 in 2006 tot 26.673 in 2007. Dit is het laagste aantal misdrijven in vier jaar tijd. Er waren vooral minder misdrijven op het gebied van fietsendiefstal (-22%), diefstal uit auto’s (-19%), bedrijfsinbraken (-26%) en straatroof (-31%).

In 2007 is veel gedaan om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Onder het motto ‘Blik op de Burger’ is een programma opgesteld om de kwaliteit van het contact met de burgers te verbeteren. Dit programma concentreert zich op de medewerkers. Hun houding en gedrag bepaalt immers voor een belangrijk deel de tevredenheid van de inwoners van IJsselland.

Internetaangifte
In november 2006 is het aantal strafbare feiten waarvoor via internet aangifte kon worden gedaan fors uitgebreid. Het aantal aangiften dat per internet is gedaan is in 2007 dan ook met ongeveer 25% gestegen ten opzichte van 2006.

Terugbellen
In 2006 is de werkwijze van terugbellen van melders in het korps geïmplementeerd. In 2007 is onderzocht of deze werkwijze in alle teams wordt gevolgd. De conclusie is dat in vrijwel alle teams gevolg wordt gegeven aan deze regionale methode. In 2007 is het gelukt een programma te ontwikkelen dat dit proces verbetert.

Kwaliteit 0900-8844
Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het telefoonnummer 0900-8844 van het korps IJsselland gewaardeerd wordt met het cijfer 9. Dit is landelijk gezien een gedeelde tweede plaats. We willen deze hoge kwaliteit uiteraard vasthouden en doorontwikkelen.

Uw informatie
In 2007 hebben we dus goede resultaten behaald en dit is uiteraard ook voor 2008 weer een doel. Daarbij hebben we uw hulp ook nodig! Informatie is voor de politie onmisbaar en wie weten er nu beter wat er speelt in een bepaald gebied dan de eigen bewoners? Met gerichte informatie kunnen wij analyseren en onderzoek doen. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan. Daarnaast zijn ook de wijkagenten een belangrijk aanspreekpunt voor u. Wij hopen dat u in voorkomende gevallen een beroep op hen wilt doen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Op zich wel goed nieuws…toch. De agenten moeten zich wel een beetje beheersen, want zoals vannacht bij een opstootje buiten een kroeg gaan schreeuwen dat ze je verrot slaan met een knuppel als je niet oppast lijkt me niet echt een tactiek waarmee je vrienden maakt. Ach, het was nog een jong guppy, en hij keek zo onzeker uit zn oogjes. Vreemd dat ze de ?daders? van het gebeuren wel gewoon weg lieten lopen.


  ⚠️ Meld

 2. Om nu onder de bewoners nog positiever over te komen…..bekeur niet voor de kleinigheden zoals een jochie van 14 jr, omdat hij zijn lampje van zijn achterlicht kapot heeft, of andere van dat soort. Waarschuwen mag wel!!
  Ik vind dat er vaak “gezocht” word naar een prooi ! En snelheden van 5 km te hard rijden en achter de bosjes staan met je lasertje….vindt ik nog storender…….


  ⚠️ Meld

 3. maar voor het echte werk om de orde in de woonwijken eenbeetje te handhaven komen de mannen van het korps politie vind ik nog te kort .Kijk maar her en der in de wijken rond overal vind je van die ontsierende grafititeksten op de muren en waar groepen hangjongeren samenkomen is het een bende van rotzooi oa bier en limondeblikjes en sigarettenpeuken dat moet eigenlijk nog eens een keer uit de wereld zodat de boel schoon en netjes is in Zwolle groenstad


  ⚠️ Meld

 4. Bizar dat het “terugbellen” nu pas doordringt….. Lijkt mij op z’n minst fatsoenlijk – nu moet erover vergaderd worden of je terug moet bellen ja/nee…. :'(
  En als communicatie zo moelluk is, dan stel ik ook mijn vraagtekens bij de gepresenteerde getalletjes. Zijn er alleen minder aangiften gedaan of zijn er meer aangiften gedaan (en niet alleen via Inet) EN minder misdaden?


  ⚠️ Meld

 5. En geen jochies van 11 in de kraag vatten, die niets gedaan hebben, (en ook nooit doen) en het kind daarnaast nog een trauma bezorgen van hier tot tokio! Dankzij allerlei vervelende dreigementen, als ze 1 oppakken moeten ze beter uit hun doppen kijken en wel de juiste in de kraag vatten, maar helaas, die vogel was allang gevlogen.
  *zelfde jas, kleding en lengte, joch was wel 3 jaar ouder*

  :'(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.