Assendorperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vrij zonnig en koud

Zwolle – Zondagochtend staat er een zonnetje boven Zwolle. Het vriest licht bij zonsopkomst om 8 uur. Ongeveer nul graden op neushoogte en op de grond iets dieper onder het vriespunt. Ruiten krabben zit er wel in, voor wie vroeg met de auto op pad gaat. De wind is zwak, zodat die minder onaangenaam is. Hij waait aanvankelijk uit het zuidoosten en draait later naar noordoost. De temperatuur klimt ‘s middags naar 6 graden.

In de loop van de dag verschijnen meer sluierwolken boven de stad, waar de zon nog een tijdje doorheen prikt. Ze zijn de voorlopers van een wolkengebied dat in de avond en nacht naar maandag een nat stempel gaat drukken op de stad. Dat gaat maandag overdag door. Er worden perioden met regen verwacht, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Berekend wordt een etmaalhoeveelheid van ruim 10 liter hemelwater per vierkante meter. Alsof je een emmer leeggooit.

Maandagochtend is er onder de wolken en in de regen geen vorst meer. Ook de dagen erna is het in de nacht en vroege ochtend minder koud. Overdag stagneert het kwik rond een maximum van 7 graden. Hetzelfde temperatuurniveau als afgelopen week.

Wie daar genoeg van heeft, krijgt perspectief op iets minder koud weer. Aan het eind van de week zouden we de 10 graden kunnen halen, wat warempel iets boven normaal voor de tijd van het jaar zou zijn. Of dit vooruitzicht werkelijkheid wordt, is echter nog onzeker. Volop zonnig wordt het komende week niet, we moeten het doen met zonnige perioden tussen de wolken door.

Artikel delen: