Stadsprins Prins Willem van Bourgondië kruipt uit het Eileuvernest - Foto: Vincent Kleingeerts
Foto: Vincent Kleingeerts

Stadsprins Prins Willem van Bourgondië kruipt uit het Eileuvernest

Zwolle – Zaterdag 16 november jl. werd Zwollenaar Wim Keijl gepresenteerd als de 64ste Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. 

In het carnavalsseizoen 2019/2020 gaat hij door het leven als Prins Willem van Bourgondië I.

Op de vraag van de leden van het Vorstendom of hij zich geroepen voelde tot de prinselijke functie van Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk, wilde deze Prins Willem van Bourgondië eerst even 24 uur nadenken. Immers met 4 kinderen en een druk bedrijf moeten de ‘prinselijke’ bezigheden, bezoeken en het carnaval wel passen in de agenda. Na 24 uur had het Vorstendom ‘witte rook’ en meldde hij blij er volledig voor te willen gaan.

De actieve carnavalsgeschiedenis van deze Prins is nog niet eens zo heel erg groot. Door zijn dochter, die Jeugdadjudant werd in 2017 van Jeugdhoogheid Indy, vierde Willem van Bourgondië zijn eerste carnaval. Daarop volgende jaren werd hij tevens meegevraagd in het actieve carnaval door één van zijn vrienden, Vorst HePpie, werd hij bevangen door het carnavalsvirus. Vol overgave stort hij zich sinds die jaren 5 dagen en nachten in het Sassendonkse carnaval. Daarnaast speelde hij de afgelopen jaren een actieve rol bij het vernieuwen en bouwen van de Hof-carnavalspraalwagen van de Eileuvers.

Wim Keijl is sinds 1992 eigenaar van het bedrijf ‘Keijl Flevo Holland’, een multifunctioneel bedrijf op het gebied van o.a. trailers en aanhangwagens, het transport van producten uit de agrarische sector, verhuur van transportmaterieel (t.b.v. Bouw, Industrie, Landbouw) en verhuizingen. Dit ondernemerschap is voorafgegaan door een pittige studie Logistiek Management in Venlo. Vóóral pittig, naar zijn eigen zeggen, door het vak levensgenieten met zijn dispuut ‘Carpe Noctum’. Uiteraard is het zelf rijden op de grote Trucks nog steeds een grote hobby. Voor het kleinere werk maakt deze Prins gebruik van een Kawasaki-motor.

De nieuwe stadsprins woont in Zwolle en zegt zelf: “ik ben opgegroeid aan de oevers van IJssel en ik ben groot fan van Zwolle en natuurlijk PEC Zwolle”. Hij is de trotse echtgenoot van zijn vrouw, Ileana Keijl-Weijss. En haast nog trotser de vader van 4 geweldige kinderen: Max, Romy, Nathan en Nina (14, 13, 12 en 10 jaar)

Prins Willem van Bourgondië heeft twee adjudanten aangesteld, namelijk Adjudant Boursin en Adjudant Paturain. De Prins heeft als levensmoto C’EST LA VIE (wat het leven u brengt, wat het leven u biedt). ”In Sassendonk breng ik het leven als een God in Frankrijk”, aldus de kersverse Prins. De link met Frankrijk is geboren, vandaar Boursin en Paturain. 

Adjudant Boursin, in het dagelijks leven Jan Knol, eigenaar van taxibedrijf Taxi SB Knol, voormalig defensiemedewerker (dus nu: ‘Generaal buiten dienst’) maar bovenal goede vriend van de Prins. De Adjudant is getrouwd met Wietsche Knol. Samen hebben zij 2 dochters Leanne en Suzanne (21 en 17 jaar).

Adjudant Paturain, in het dagelijks leven Jaco Zwiggelaar, is Sales- en Logistiek Medewerker bij het bedrijf Techniparts te Wezep. Koppelingen, kogellagers, waterslangen, afdichtringen, je kunt ’t zo gek niet bedenken of zij leveren het. Ook deze Adjudant is getrouwd, en wel met Jetske Rigterink. Zij hebben samen een zoon en een dochter: Yorick en Marlouk (23 en 27 jaar). Zijn broer Fred ging hem al voor als Adjudant van Prins HePpie in 2008.

De Adjudanten zijn al vele jaren spraakmakend en feestvierend te signaleren in het Sassendonkse carnaval.

De Prins en zijn Adjudanten leggen zich het komende carnavalsseizoen toe op Bourgondisch genieten van Carnaval, van Gastronomie en van Dranken. “De Smaak van Sassendonk!” .

Zijn leus is dan ook: Sassendonk valt in de smaak!

PS: William van de Vegt (Vorst William) en Hanz Hubbers (Vorst Hanz) treden dit jaar als begeleiders van de Prins op.

Artikel delen: