Zeven Alleetjes - Foto: Wouter Steenbergen
Zeven Alleetjes
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen verdwijnt en het knapt op

Zwolle – Dinsdagmorgen trekt de nachtelijke neerslag weg. Er kan er nog wat laatste lichte regen vallen bij een temperatuur rond 5 graden. Maar gedurende de dag wordt de kans op natte straten in Zwolle steeds kleiner. Het weer knapt op na de zware verkoudheid op maandag, die gepaard ging met een stevige neerslaghoeveelheid. De regenmeters van Weblog Zwolle meldden ruim 15 millimeter in 24 uur.

Dinsdag is het weer uitgesnotterd. Het wordt 8 graden en de zon is vooral in de middag van de partij tussen alle stapelwolken door. De wind neemt er ook zijn gemak van. Die neemt af van matig in de ochtend naar zwak in de middag. ’s Avonds houdt de wind het helemaal voor gezien, wat tot gevolg kan hebben dat het mistig wordt. Met mist moeten we ook woensdagochtend nog rekening houden. Tevens komt de nachttemperatuur onder nul, wat tot bevriezing van natte plekken leidt.

Woensdag stelt de wind weinig voor en de consequentie is dat de mist wellicht wat langer zou kunnen blijven hangen. Deze nogal vage verwachting is misschien wel toepasselijk voor mist, maar we hopen hierover in het volgende weerbericht toch meer helderheid te bieden. Mist of niet, erboven hangt woensdag een wolkendek waar de zon waarschijnlijk geheel achter schuilgaat. Het is eveneens waarschijnlijk dat het onder de wolken overwegend droog blijft.

Ook in de nacht naar donderdag zoekt het kwik het vriespunt op en is er kans op mist. Overdag krijgt de zon flink de ruimte, maar temperatuurwinst levert dat niet op: een maximum van 6 graden. Vrijdag komt er een graadje bij.

Artikel delen: