Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Louise Hillen

Ridder in de orde van Oranje Nassau - CC BY-SA 3.0
Foto: Robert Prummel

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte donderdagavond de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Naussau uit aan mevrouw Louise Hillen. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van Alliance Française. Louise Hillen wordt onderscheiden op basis van haar inzet voor de Franse taal en cultuur.

Louise Hillen neemt afscheid van Alliance Française na een periode van ruim vijftien jaar als (vice-)voorzitter. Zij heeft haar kennis en ervaring voor de Franse taal- en letterkunde in dienst gesteld van het middelbaar onderwijs, het cultuur-historisch erfgoed en in het bijzonder van vereniging Alliance Française.

Aan de Van der Capellen Scholengemeenschap gaf zij bijna vijftien jaar les. Ook na haar pensioen bleef ze onverminderd geïnteresseerd in het reilen en zeilen van het onderwijs in de Franse taal. De afnemende belangstelling voor het Frans bij studenten was voor haar drijfveer om zich na haar werkzame leven vrijwillig in te zetten voor de Fondation Alliance Française Nederland.

Als voorzitter van Alliance Française regio Zwolle zag zij jarenlang toe op de kwaliteit en continuïteit van de vereniging. Zij bracht de Franse taal dichter bij de mensen en zij wist meer aandacht voor de Franse cultuur te genereren.

In 2014 benaderde historicus en journalist Luc Panhuysen Alliance Française met de vraag om ondersteuning bij de vertaling van zijn boek “Oranje tegen de Zonnekoning. De strijd om Europa tussen Willem III en Lodewijk XIV (2016)”. Panhuysen zocht en vond in Louise Hillen een buitengewoon betrokken en kundig vertaler.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)