Palestrinalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud, kans op mist en plaatselijk glad

Zwolle – Woensdagochtend is er grote kans op mist. Ook raakt de temperatuur ’s nachts onder het vriespunt, wat plaatselijk gladheid door bevriezing oplevert. Na alle regen zijn sommige straten en wegen namelijk nog niet geheel opgedroogd. Daarnaast kan op plekken die wel zijn opgedroogd gladheid ontstaan door aanvriezende mist. Wie woensdag een uitglijder maakt, kan niet zeggen dat we niet gewaarschuwd hebben.

Het zicht zakt mogelijk onder de 200 meter: dichte mist. Wanneer die verdwijnt, is helaas niet precies te zeggen. In de loop van de ochtend verbetert het zicht waarschijnlijk. Met een reële kans dat er nevel en hardnekkige laaghangende bewolking voor in de plaats komt. Dat zou een grijze dag betekenen. Het gunstige scenario deze woensdag is echter dat een mooi novemberzonnetje de lucht boven Zwolle netjes opruimt.

Maar dat zonnetje is in dit jaargetijde niet meer op volle sterkte. Mocht het niet lukken, dan blijft het kwik steken op een winters laag niveau van slechts +2 °C. Lukt het de zon wel om de grijze massa op te ruimen, dan verdubbelt de temperatuur naar ongeveer +4 °C. Oké, dat is bijna 5 graden onder normaal voor deze fase van november, maar de zon maakt veel goed. Regen wordt in elk geval niet verwacht. De wind is ‘s morgens afwezig en komt in de middag zwakjes op gang uit oostelijke tot zuidoostelijke richting.

In de nacht naar donderdag balanceert het kwik op het vriespunt. Wederom is mist in de ochtend een optie, maar de kans erop is een stuk kleiner dan woensdagochtend. Het is een droge dag met meer bewolking dan zon, bij een maximumtemperatuur van 5 graden.

Vrijdag gaat de temperatuur omhoog naar misschien wel 9 graden, volgens sommige optimistische weermodellen. Of dat echt gebeurt, lees je deze week hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: