Nominatie Hollewandsweg als ‘slechtste fietspad’

Zwolle – De gevaarlijke kruising voor fietsers aan de Hollewandsweg in Zwolle is genomineerd als ‘Mijn slechtste fietspad’ van de Fietsersbond.

De kruising is via reacties door de bezoekers van Weblog Zwolle meerdere malen besproken geweest. Eén bezoeker heeft aangeboden, indien hij gewenste middelen zou krijgen, de situatie zelf aan te pakken. De klacht is als volgt: “Komende vanaf de IJsselcentraleweg over het fietspad moet je de drukke Hollewandsweg oversteken, maar door de begroeiing heb je geheel geen zicht op aankomend verkeer. Je moet dus je wiel op de weg zetten zo ongeveer.  Het is toch een erg druk punt, met veel fietsers. Er is ook al een ongeval geweest, met twee kinderen. De situatie is al heel vaak gemeld via de wijkagent, meldpunt gemeente, wijkvereniging etc. maar geen verbetering tot op heden.” Stem hier op deze klacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nominatie Hollewandsweg als ‘slechtste fietspad’”

  1. Nou, ik heb er ook maar op gestemd, niet dat het zal helpen.

    Waarom zijn er trouwens twee inzendingen gemaakt, nu heb ik maar op de eerste gestemd.

    En van commentaar zoals die Rein daar word ik alleen maar moe van.

  2. De heggeschaar in die begroeiing zeg ik! Ik heb het zelf meerdere malen meegemaakt als fietser en automobilist dat ik of bijna aangereden ben omdat je geen zicht hebt of omdat ik bijna iemand onder de auto had liggen omdat hij/zij niet kan zien dat je er met de auto aankomt.

  3. Achterstallig onderhoud
    Het is nu ook bekend waarom er niets aan die begroeiing is gedaan, Kwestie van achterstallig onderhoud lees ik op de website van de gemeente Zwolle
    http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/AllByUNID/ADF95F9DE831DAB341257456005421D0

    Licht op Groen’ is het Zwolse plan voor het wegwerken van achterstallig groenonderhoud. Van 2003 tot 2020 is er ieder jaar budget om beplanting in de stad op te knappen en het groen opnieuw in te richten. In 2002 is dit plan opgesteld omdat de kwaliteit van bomen en heesters onder het basisniveau was. Ieder jaar is hiervoor ??110.000,– beschikbaar en voor de uitvoering van het werkplan 2008 nog eens ??140.000,– extra.
    Sociaal veilig en onderhoudsvriendelijk
    Met het renovatieplan wordt de komende jaren het groen weer zorgvuldig, sociaal veilig en onderhoudsvriendelijk ingericht. Tussen 2003 en 2007 zijn zo in honderd straten bomen en heesters vernieuwd en een aantal parken zoals het groen aan de Badhuiswal en de Potgietersingel, rond de speeltuin in Assendorp, langs de Vondelkade en in het Azaleapark.

  4. Nou, als dit ene punt al ervoor kan zorgen dat het slechtste fietspad is, valt het dus wel mee met de fietspaden in Nederland. Ik heb heel wat landen in Europa gezien, maar nergens is het zo goed geregeld als in Nederland, dus vallen dit soort zaken ook eerder op.

Reacties zijn gesloten.