Brederostraat - Foto: Wouter Steenbergen
Brederostraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vrij zonnige middag

Zwolle – Vrijdag verschijnt de zon boven Zwolle. ‘s Morgens is het nog nevelig bij een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt. Er kan een beetje lichte regen vallen, maar dat duurt niet lang. Bewolking die voor neerslag zorgt, trekt naar het noordwesten weg. Er volgen opklaringen boven de stad. Wel met sluierwolken, want je kunt qua weer niet alles hebben in november.

Opklaringen en sluierwolken worden verwacht vanaf het middaguur, misschien al eerder. Het kwik gaat omhoog naar 8 graden, aanmerkelijk zachter dan de afgelopen dagen. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. Voor het bekijken van de meteorenzwerm Alfa Monocerotiden, die vrijdagochtend vroeg wordt verwacht, zijn de vooruitzichten niet verbeterd. Bewolking belet waarschijnlijk het zicht op de vallende sterren. Wie het rond 6 uur toch wil proberen, vindt meer informatie in het weerbericht van gisteren.

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag is er veel sluierbewolking. Onder die sluiers blijft de temperatuurdaling binnen de perken. Zwolle koelt af naar 4 graden zaterdagochtend.

Het weer gaat er in het weekend het beste van maken. Er zijn veel wolken, maar er valt weinig tot geen regen uit. De grootste kans heeft de zaterdag en dan betreft het een mini-buitje. Zondag belooft geheel droog te blijven. Ondanks alle wolken komt op beide dagen van het weekend de zon zo nou en dan kijken boven de stad. In de nachten is er geen vorst meer en overdag wordt het 8 graden.

Zaterdag checkt een matige oostenwind, kracht 3 tot 4, welke bladeren los aan de boomtakken zitten. Zondag is er minder wind uit zuidoost tot zuid.

Artikel delen: