Vechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Vechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking maar droog

Zwolle – Zaterdag vormt de eerste helft van een acceptabel herfstweekend. Neerslag is zaterdag niet heel ver weg, maar Zwolle blijft gespaard. Er zijn wel plenty wolken aanwezig boven de stad. Na een nacht waarin het kwik tot iets boven het vriespunt zakt, bereikt de temperatuur ‘s middags 8 graden. Een gemiddelde waarde voor deze fase van november. De oostenwind heeft ongeveer kracht 3, in de middag tijdelijk toenemend naar windkracht 4.

Dat telt als een matige wind. Sta je daar op een sportveld onbeschut in, dan drukt die de gevoelstemperatuur. Vrijdag meldden onze twee thermometers zowel in Zwolle-West als in Zwolle-Centrum 10 °C. Dubbele cijfers op het scorebord, dankzij een flink aantal uren zonneschijn. Zaterdag gaan we dat niet halen. Is dat reden tot ontevredenheid? Nee, want in de tweede helft van het weekend krijgt de zon speelruimte.

In de nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur naar het vriespunt. Of er net onder, mocht het in de vroege ochtend breed opklaren. Zondag komt de zon om tien over acht op in het zuidoosten. De kans is groot dat dat goed te zien is. Er zijn wolken, maar de zon houdt zich daartussen staande. De wind neemt gedurende de zondag alleen maar af. In de middag is die nog maar zwak uit zuidoost tot zuid.

Vanaf maandag wordt het zachter. En wisselvalliger. De middagtemperatuur tikt soms 10 graden aan en ‘s nachts blijft het waarschijnlijk boven nul. Woensdag lijkt een zeer natte dag te worden. Hoe dat op de overige dagen gaat, lees je natuurlijk hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: