Zwolse vocal group wint Christenhusz Theaterprijs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwolse vocal group wint Christenhusz Theaterprijs

Zwolle – De Zwolse vocal group VIVID heeft vrijdag de Christenhusz Theaterprijs 2019 gewonnen.

Acht acts uit heel Overijssel gingen met elkaar de strijd aan in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Er vielen prijzen te behalen in twee categorieën: beloftes (12 t/m 18 jaar) en talenten (19 t/m 25 jaar). VIVID ging er vandoor met de eerste prijs voor ‘talenten’. De winnaar in de categorie ‘beloften’ was Anika van Driel uit Almelo. Het programma bestond uit een mix van zang, muziek, cabaret en kleinkunst.

De Christenhusz Theaterprijs, vernoemd naar de Oldenzaalse componist en schrijver Geert Christenhusz, is bedoeld voor de ontwikkeling van talenten uit de provincie Overijssel. Het prijzengeld voor de eerste prijs dit jaar is beschikbaar gesteld door de Rotary Club Oldenzaal.

VIVID is een nieuwe vocal group met passie voor popmuziek. De Zwolse close-harmony groep bestaat uit tien jonge en enthousiaste zangers die wekelijks met elkaar repeteren o.l.v. Ruben Smits. Er is bij VIVID plek voor bassen en tenoren. Geïnteresseerden zijn welkom om eens te komen kijken tijdens de repetities op woensdagavond vanaf 18.30 uur op het ArtEZ Conservatorium, Stadsmuur 88 in Zwolle.

Artikel delen: