Zwartewaterallee - Foto: Wouter Steenbergen
Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: De zon komt tevoorschijn

Zwolle – Zondag heeft droog weer in petto. Tot zover is de verwachting behoorlijk zeker. Een ander verhaal is de bewolking. Daar begint de dag waarschijnlijk mee en misschien is het ook nevelig. De vraag die boven Zwolle hangt, is hoe lang die grijsheid weerstand biedt tegen de zon. Volgens sommige pessimistische weermodellen, de hele zondag.

Wij kiezen vanzelfsprekend voor een alternatieve, meer zonnige optie: opklaringen, die vroeg of laat de stad bereiken. Met ’s middags de grootste kans op zonneschijn. Wel in combinatie met wolken, die ook dan niet geheel het veld ruimen. De ochtend heeft ongeveer 3 graden op de thermometer staan. En weinig kans op vorst aan de grond. Nadat de zon tevoorschijn is gekomen, gaan we omhoog richting 8 graden.

Er is niet veel wind. Mocht je toch wind voelen, dan komt die uit een richting tussen oost en zuid. Aan het eind van zondagmiddag en in de avond moet er rekening worden gehouden met mist.

Maandagochtend verdwijnt eventuele mist. Bewolking wint het van de zon, maar het blijft overdag droog. De middagtemperatuur is ongeveer 9 graden. Enig licht gedruppel kan in de avond niet worden uitgesloten. Geen regen van betekenis.

Dinsdag lijkt wat betreft het weer op maandag. Ook dan is het overwegend droog overdag bij een maximumtemperatuur van 9 graden.

Na dinsdag neemt de wisselvalligheid toe, met de woensdag als regenkampioen van de week. Het kwik probeert ondertussen 10 graden te halen.

Artikel delen: