Hobbemastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hobbemastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Achter de wolken schijnt de zon

Zwolle – Maandag is er bewolking en in de vroege ochtend kans op mist. Maar daar laat de zon het niet bij zitten. Zij probeert in alle macht de aarde op te warmen.

Het opwarmen lukt deze dag aardig. Toch krijgen we weinig van deze zon te zien. Wij hebben dus te maken met een letterlijke versie van achter de wolken schijnt de zon.

De muts, sjaal en handschoenen in mogen de kast blijven liggen. Het wordt een nog iets zachtere dag dan zondag. De middagtemperatuur zal rond de 9 graden liggen. De wind komt uit het zuiden, en is zwak tot matig van kracht. In de avond kan er hier en daar een drupje regen vallen, maar echt nat zullen we er niet van worden. ‘s Nachts koelt het af naar een graad of 4.

De dinsdag wordt een overgangsdag naar het slechte weer. Op deze dag kunnen we de eerste noemenswaardige regenbuien verwachten.Deze regenbuien zijn slechts ‘oefenbuien’ voor de woensdag. De temperatuur zal rond de 10 graden liggen.

Naar verwachting zal het woensdag een kletsnatte dag worden. In de weersverwachting van voor maandag werd de woensdag officieel benoemd als de regenkampioen van de week. Wel kunnen ongeveer 11 graden op de thermometer verwachten. Dus echt koud is het niet, maar tijdens een bui kan het gevoelsmatig wat frisser aanvoelen. Er staat een matige zuidenwind.

Ook voor donderdag staat er veel regen op het programma. Op deze dag zal het maximaal 10 graden worden. Hoe het weer aan het einde van de week zal worden lees je op Weblog Zwolle.

Artikel delen: