Willemsvaart - Foto: Wouter Steenbergen
Willemsvaart
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt, soms lichte regen of motregen

Zwolle – Dinsdag is een zonloze dag. Of het tevens een zinloze dag wordt, is afhankelijk van de activiteiten die je wel of niet ontplooit. Het weer is daarbij geen bepalende factor. De lichte regen en motregen die overdag af en toe in Zwolle valt, vormt nauwelijks een belemmering om iets te ondernemen. De droge perioden zijn namelijk langer. In de avond verandert dat, want dan neemt de kans op wat intensievere regen toe.

Maar ook dan wordt geen grote neerslaghoeveelheid verwacht. De wind is matig, kracht 3, uit zuid tot zuidoost. Duidelijk meer wind dan op maandag. De twee stadsthermometers van Weblog Zwolle stonden toen al bijna op 10 graden. Dinsdag wordt die temperatuur gehaald of overschreden, ondanks een zon die schittert door afwezigheid.

De afwezige zon is ook woensdag van toepassing. Ondanks dat wordt het nog zachter: 12 graden is een mogelijkheid. Wel in combinatie met een stevige wind.

De wind wordt veroorzaakt door de voormalige tropische cycloon Sebastien. Hij trekt woensdag via Engeland onze richting op, met medeneming van actieve regenzones. De eerste regen arriveert in de nacht naar woensdag. En ook woensdag overdag krijgen we te maken met wind en regen van Sebastien. Volgens de huidige vooruitzichten valt het meeste rond het middaguur, maar in het volgende weerbericht komen we terug op die timing. Die moet wellicht worden bijgesteld.

Donderdag zijn we nog niet van Sebastien af. Hij zorgt voor nog een dag met regen in het vooruitzicht, mogelijk veel regen.

Vrijdag is Sebastien verkast naar de Oostzee en zijn neerslag ook. De zon is terug van weggeweest in Zwolle, maar het is minder zacht.

Artikel delen: