Minervalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Minervalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst regen, daarna buien

Zwolle – Woensdag regent het in de ochtend en is het grijs. Die kleur overheerst de hele dag boven Zwolle. Met een temperatuur van 12 graden in de middag is het niet koud te noemen. Wel winderig, want er staat windkracht 3 tot 4, uit richtingen rond zuid. In de avond en nacht naar donderdag trekt de wind tijdelijk verder aan. Er is kans op windvlagen. Dit lijkt verdacht veel op herfstweer en dat is het ook.

Het eerste regengebied is aan het einde van de ochtend gepasseerd. Het wordt droog en misschien gluurt de zon schuchter tussen de wolken door. Wie dat ziet heeft mazzel. ‘s Middags is er kans op buien, wat impliceert dat het ook een tijdje droog kan zijn. Buien ontwijken kan met buienradar. In het begin van de avond helpt dat trouwens weinig, omdat dan meer buiige regen volgt waaraan moeilijker te ontkomen valt.

Woensdag staat volgens diverse weermodellen een etmaaltotaal van ongeveer 10 liter regen per vierkante meter op de planning voor de regio Zwolle. Opdrogen is een illusie in de nacht naar donderdag, want er komen buien aan.

Donderdag krijgen we nog zo’n herfstdag. Veel regen en wind, dankzij ex-tropische cycloon Sebastien, die dan voorbijtrekt op weg naar het noordoosten. De wind draait van zuidwest naar noordwest en de aangevoerde lucht wordt langzaamaan droger. De kans op neerslag neemt af.

Vrijdag is het meestal droog en de zon laat zich zien. De middagtemperatuur zet een daling in. Van 8 graden op vrijdag en 7 graden op zaterdag naar 5 graden op zondag. Dat vraagt om een warme jas, maar waterdicht hoeft die niet te zijn. Het blijft droog in het weekend met veel zon, volgens de huidige verwachting.

Artikel delen: