Oomens Lederhandel krijgt predicaat Hofleverancier

Oomens Lederhandel krijgt predicaat Hofleverancier

Zwolle – Commissaris van de Koning Andries Heidema reikte woensdag 27 november het predicaat Hofleverancier uit aan Oomens Lederhandel VOF in Zwolle. Heidema onthulde met de eigenaars Henk en Rinke Oomens het bijbehorende schild.

Andries Heidema: “Jullie mogen hiermee met trots het Koninklijk Wapen voeren. Jullie hebben Oomens Lederhandel, als toonaangevend familiebedrijf, gedurende 125 jaar ontwikkeld van een regionaal naar landelijk opererende onderneming, met continuïteit en kwaliteit steeds hoog in het vaandel”.

Op 8 november 1894 richtte Henk Oomens als huidenhandelaar Oomens Lederhandel op, inmiddels 125 jaar geleden. De Zwolse onderneming bestaat deze maand 125 jaar en is al vijf generaties lang een toonaangevend familiebedrijf in Zwolle, maar ook regionaal en landelijk.

Inmiddels is de vijfde generatie actief, onder leiding van Henk Oomens en Rinke Oomens. De Lederhandel is toegespitst grootleverancier van werkschoenen en toeleverancier van schoenmakerijen. Ook op personeel onderscheidt Oomens zich volgens Andries Heidema: “Als erkende plek om te leren – als leerbedrijf – investeren jullie in talent en in de omgeving”.

De Koning kan kleine en middelgrote ondernemingen het recht toekennen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen ondernemingen een vooraanstaande plaats in te nemen in hun regio en daarnaast 100 of 125 (of steeds 25 jaar meer) te bestaan. Daarnaast moet de ontstaansgeschiedenis van de onderneming bekend zijn en moeten bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf van onbesproken gedrag zijn.

Artikel delen: