Marsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Marsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking en regen

Zwolle – Donderdag regent het vaak. Dit is geen oude Chinese wijsheid, het is de weersituatie op donderdag 28 november. Actieve neerslaggebieden trekken ‘s morgens over het land en Zwolle ligt ook onder hun route. Daarna zijn het buien die de boel nat houden. Komt er een eind aan de buiigheid? Ja, pas in de loop van de avond. Het aantal buien vermindert en de fut gaat eruit. De matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, draait in de middag naar west tot noordwest.

Onder de grijze wolkenlaag, schijnbaar zonder einde, zit een maximumtemperatuur van 10 graden er toch nog in. Voorlopig is het de laatste dag met dubbele cijfers op de thermometer. Vrijdag in de noordwestenwind moeten we het doen met 8 graden. Uit die richting wordt drogere lucht aangevoerd, die ook kouder is. Daar zitten nog maar weinig buien in.

De lucht is afkomstig uit polaire regionen. Het zicht is uitstekend. In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen en het koelt af naar 4 graden. Overdag verschijnt blauwe lucht met stapelwolken boven de stad. Hierover hoor je ons niet klagen, ondanks de wat lagere temperatuur.

Kunnen we dit weer ook in het weekend binnenslepen? Op zaterdag waarschijnlijk wel. Een mix van veel zon plus stapelwolken en een zwakke tot matige wind maken er een mooie novemberdag van. Het kwik wijst rond het middaguur 6 graden aan.

Zondag is er veel meer bewolking. Het blijft droog bij maximaal 4 graden. Gelukkig is er weinig wind.

Artikel delen: