Mens in de Ruimte exposeert in de watertoren

Zwolle – Tijdens het kunstfestival Zw/\rt (Zwolle Art) op 26, 27 en 28 juni a.s. zal Mens in de Ruimte als kunstenaarscollectief de samenwerking aangaan met Nijhuis BV door te exposeren in de watertoren aan de Turfmarkt.

Als onderdeel van één van de kunstroutes kunt u in de watertoren werk komen bekijken van Marlies Smit (performance), Domenique Karl (installatie), Machiel Viskaal (installatie) en Thamar van Duijn en Lenno Straatsma (muziek). Een unieke gelegenheid om de watertoren op een bijzondere wijze van binnen te komen bekijken. Bij de theebar kunt u dan terecht voor een kopje thee. Mens in de Ruimte is een initiatief van jonge kunstenaars in samenwerking met de gemeente Zwolle. Al enige tijd wordt er geëxposeerd in het brugwachtershuisje aan de Hanekamp. Momenteel hangt er werk van Lucas Mossing. Inmiddels zijn er drie brugwachtershuisjes beschikbaar voor expositie van hedendaagse kunst. Midden tussen de continue stroom van het verkeer en voorbijgangers is het werk van beginnende kunstenaars in deze ruimten te bezichtigen.

Wat doet Mens in de Ruimte?

Mens in de Ruimte wil zich inzetten om kunst dichter bij de toeschouwer te brengen, om hiermee een dialoog aan te gaan.  Doordat de kunstenaar zich laat inspireren door deze glazen huisjes, krijgt de kunst een extra dimensie en de toeschouwer zicht op wat er nu speelt binnen de kunst.

Mens in de Ruimte geeft jonge kunstenaars de ruimte iets van zichzelf te laten zien midden in de stad, reclame te maken voor de toekomst.

Op de website www.MensindeRuimte.com is meer achtergrond informatie te vinden over de exposerende kunstenaars en de mogelijkheid te reageren op het werk.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. geen krakers
    Wij zijn geen krakers. We zijn een kunstenaarscollectief dat in goed overleg met de eigenaar Nijhuis bv een aanvraag heeft lopen bij de gemeente Zwolle om vrijstelling te krijgen van het bestemmingsplan. Tot de tijd dat de watertoren zijn bestemming krijgt van de eigenaar willen wij hem graag gebruiken als expositieruimte. Met het kunstfestival willen we daar een start mee gaan maken.
    Met de vorige bewoner, Rob, hebben wij verder geen contact en wij weten ook niets van zg wietplantages. Die zijn in elk geval niet in de watertoren.


    ⚠️ Meld

  2. Er is al eerder (2 jaar geleden) sprake geweest van een gallerie-achtige bestemming in de toren meende ik. Destijds is dat afgeblazen vanwege de slechte staat van het pand. Nou ja, hoop in elk geval het allerbeste voor de initiatiefnemers.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.