Verhulststraat - Foto: Wouter Steenbergen
Verhulststraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst grijs, later misschien zon

Zwolle – Woensdag is de vraag: wel of geen grijs weer? Een lastige kwestie. Dinsdag kreeg Zwolle onverwacht een stralende ochtend in de schoot geworpen. Woensdagochtend zou een geheel ander scenario zich kunnen ontvouwen: het grijze scenario. Het is een mogelijkheid, maar allerminst een zekerheid.

‘Grijs’ gebruiken we woensdag als verzamelnaam voor laaghangende bewolking, nevel en misschien mist. Hierbij een temperatuur die ‘s ochtends boven het vriespunt blijft, maar niet veel. Mochten er in de nanacht heldere perioden zijn, dan vriest het ‘s morgens vroeg toch een beetje. Mochten de laaghangende bewolking en nevel niet worden opgeruimd, dan blijft de temperatuur overdag steken op een kille 3 graden. We komen tot ongeveer 5 graden, als de zon goed doorkomt. Bij al deze onzekerheid houdt de wind zich wijselijk afzijdig.

In de avond en nacht naar donderdag neemt het zicht af door nevel of mist. De temperatuur daalt naar nul graden of er iets onder. Donderdag overdag zet vanuit het noordwesten steeds meer bewolking koers naar Nederland. De wind doet weer mee en komt uit het zuidwesten. In de middag trekt hij aan naar matig, kracht 4, in de avond naar 5, een vrij krachtige wind.

In de nacht naar vrijdag vallen de eerste regendruppels op straat. Overdag zijn er meer perioden met regen. Vrijdag wordt een herfstdag met alles erop en eraan, inclusief wind. De zuidwester zet er zelfs een tandje bij: windkracht 6.

Zaterdag lijkt de beste dag van het weekend te worden voor mensen die droog willen blijven.

Zondag is er vooral in de ochtend kans op een kletsnatte bedoening. In de loop van de dag knapt het weer op.

De temperatuur gaat vrijdag en in het weekend omhoog richting 10 graden. Het is nog even afwachten of die dubbele cijfers echt gehaald worden of alleen benaderd. Meer daarover lees je in de volgende weerberichten hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: