ExpresCjoC (COC Zwolle) nodigt ouders uit

Zwolle – ExpresCjoC, het maandelijkse café voor tienerjongeren van COC Zwolle, nodigt voor één keer ook ouders van jongeren uit. Jong&Out-café van COC Zwolle opent vrijdag 6 juni 2008 de deuren voor jongeren tot en met 19 jaar, maar ook voor hun ouders. Ook andere ouders met vragen over de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit zijn welkom om kennis te maken.

In april 2005 ging ExpresCjoC van start. Daarmee voorzag COC Zwolle in de toenemende behoefte van tienerjongeren met homo- of biseksuele gevoelens om elkaar te ontmoeten. Sindsdien is het café van COC Zwolle elke eerste vrijdagmiddag van de maand geopend. De vrijwilligers van de groep organiseren allerlei activiteiten.

Het idee ontstond om een oudermiddag te organiseren. Dat biedt ouders de gelegenheid om kennis te maken met de activiteit waar hun kinderen komen. Maar ook andere geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom.

Tijdens de middag zijn ook voorlichters van COC Zwolle aanwezig om informatie te geven over COC Zwolle. De ExpresCjoC-middag is van 15.00 tot 17.30 uur.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen: