Nieuwleusenerdijk tijdelijk afgesloten voor autoverkeer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwleusenerdijk tijdelijk afgesloten voor autoverkeer

Zwolle – Langs de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort komt een fietspad. De werkzaamheden hiervoor zijn gestart op maandag 18 november 2019. Begin volgend jaar gaat de rijbaan van de Nieuwleusenerdijk op de schop. Dan is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Het fietspad wordt aangelegd vanaf de rotonde bij de Steinfurtstraat/Ravenburgstraat tot de Steenwetering. Hiermee komt er ook vanaf dit punt aan beide zijden van de Nieuwleusenerdijk een fietspad. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 20 december 2019 afgerond. Bij onwerkbaar weer schuift deze datum door naar 2020. Verkeer kan tijdens de aanleg van dit fietspad gewoon doorrijden over de Nieuwleusenerdijk 

In januari 2020 starten op hetzelfde traject werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk (zie kaartje). Dit deel is nu opgebouwd als provinciale weg: één baan met twee stroken. De weg wordt straks door een berm gesplitst in twee afzonderlijke rijstroken. In deze periode is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Tijdens de werkzaamheden aan de weg worden fietsers van en naar Nieuwleusen via het nieuwe fietspad veilig langs het werkgebied geleid. Bus(sen) rijden tijdens de werkzaamheden over het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nieuwleusenerdijk. Het auto- en vrachtverkeer tussen Nieuwleusen en Hessenpoort wordt omgeleid via de routes Jagtlusterallee-N377-A28 en Dedemsweg-N340. Betrokken ondernemers en aanwonenden worden hierover nog verder geïnformeerd.

Het bouwteam (gemeente Zwolle en Heijmans Infra) maakt van de gelegenheid gebruik om werknemers op Hessenpoort uit de auto te krijgen en te stimuleren om de fiets te pakken. Samen met de Provincie Overijssel en Kruitbosch worden tijdens de afsluiting van de Nieuwleusenerdijk gratis E-bikes beschikbaar gesteld aan werknemers uit Nieuwleusen die nu vaak de auto gebruiken. De bedoeling is dat zij ook na de werkzaamheden op de fiets naar hun werk gaan. Voor de overige werknemers op Hessenpoort bestaat de mogelijkheid om één week een e-bike gratis te proberen. Zij kunnen zich vanaf 6 december 2019 aanmelden op de site www.fietsenwerkt.nl/hessenpoort(externe link). Hier is ook meer informatie te vinden over dit initiatief

Op woensdag 11 december 2019 wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de werkzaamheden. U bent welkom van 16.00 tot 18.00 uur bij de Technische Unie aan de Ravensburgstraat 2 in Zwolle.

Artikel delen: