Zwolle presenteert zich op Duitse Hanzedagen

Zwolle – Van 6 tot en met 8 juni 2008 presenteert Hanzestad Zwolle zich op de toeristische markt van de Internationale Hanzedagen in Salzwedel (Duitsland.) De stand van Hanzestad Zwolle staat volledig in het teken van Zwolle als Hoofdstad van de Smaak. De Internationale Hanzedagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waaraan jaarlijks alle Internationale Hanzesteden deelnemen. Zwolle mag hier natuurlijk niet ontbreken.

In april 2008 heeft Zwolle de titel Hoofdstad van de Smaak gekregen. Zwolle mag deze titel een jaar lang dragen. Zwolle dankt deze uitverkiezing vooral aan de culinaire kwaliteiten van stad en regio. De titel Hoofdstad van de Smaak staat voor het feit dat voedsel ambachtelijk bereid, natuur zuiver en afkomstig uit de eigen regio is. In Salzwedel zal Zwolle zich presenteren met de droge worsten van Herman Haverkort. Slagerij Haverkort is een ambachtelijke slagerij die Vechtdal varkens – en rundvlees verkoopt. Biologisch vlees waarvan de herkomst bekend is. Kwaliteit en “puur natuur.”

Internationale Hanzedagen

De Internationale Hanzedagen worden georganiseerd vanuit het Internationale Hanzeverbond. Het Hanzeverbond bestaat uit diverse Internationale Hanzesteden, de burgemeester van Lübeck (Duitsland) is voorzitter. Deelname aan het Internationale Hanzeverbond is alleen mogelijk als men voldoet aan de voorwaarden van een Hanzestad. Burgemeester Henk Jan Meijer is tweede vice voorzitter van het Internationale Hanzeverbond. De Nederlandse Hanzesteden hebben er voor gekozen om gezamenlijk als Nederlands Hanzeverbond deel te nemen aan de Internationale Hanzedagen. Zwolle zal zich hierin presenteren als Hoofdstad van de Smaak.

Salzwedel (Duitsland)

De Internationale Hanzedagen vinden dit jaar plaats van 6 tot en met 8 juni 2008 in Salzwedel. Het programma staat in het teken van de Hanzesteden. Naast een toeristische Hanzemarkt zijn er onder andere ook symposia, concerten, congressen en Hanze optochten. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hansetag2008.de

Artikel delen:
Reactie 1
 1. verbazing
  Waar ik me nog steeds over verbaas is het feit dat er twee jaar geleden publicitair geen enkele aandacht is besteed aan een prachtige Hanzemarkt in Osnabr?ck, waar – denk ik – alle Hanzesteden waren vertegenwoordigd, vanuit Noord-Rusland tot en met Frankrijk aan toe. De NDR (3de Duitse zender) heeft er een prachtprogramma over gemaakt.
  Ik mocht erbij zijn dankzij een busreis, georganiseerd door de Swolenaer/De Brug (ik heb nog steeds hun paraplu) en heb de mooiste foto’s van alle mogelijke Hanze-aspecten.
  Dat Zwolle nu weer mee doet naar aanleiding van “Zwolle – Stad van de Smaak” is aardig, maar is naar mijn gevoel ongestructu-reerd, mijn moeder zou hebben gezegd “wispelturig” en ze had meestal gelijk.
  Zijn wij nou wel of niet de doorstarters van De Hanze, staan we er achter, voor altijd, of alleen als we even een nieuw project willen doordouwen?
  Sorry dat ik wat kritisch ben, maar zo denk ik erover…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.