Nieuwjaarsduik 2018 - Foto: Arjen van der Zee
Nieuwjaarsduik 2018
Foto: Arjen van der Zee

Nieuwjaarsduik in Milligerplas gekoppeld aan goed doel

Zwolle – Drie studenten aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle organiseren in het kader van hun stage de Nieuwjaarsduik in Zwolle op 1 januari.

Julian Plat, Mike van de Streek en Niek Pot studeren Sportkunde en gaan de Nieuwjaarsduik koppelen aan een goed doel. Dit jaar is het niet puur de duik waarvoor de mensen moeten komen, maar ook voor steun aan de Tobias Sybesma Foundation. Dit goede doel zet zich in tegen hersenstamkanker.

Tobias had zelf hersenstamkanker en is hier helaas aan overleden. Hij had de wens dat er na hem niemand meer zou overlijden aan deze ziekte. Hij wilde hier iets voor doen, namelijk een flessenactie opstarten. De hele maand december worden er flessen en kratten ingezameld om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte.

Op 1 januari willen de studenten deze actie verlengen door mensen op te roepen om lege flessen en kratten die over zijn van Oud en Nieuw mee te nemen naar de Nieuwjaarsduik. Ook het sponsorgeld dat wordt overgehouden na het evenement gaat naar het goede doel.

De Nieuwjaarsduik vindt op 1 januari 2020 van 11.30 tot 13.00 uur plaats in de Milligerplas te Stadshagen.

Meer informatie over de Tobias Sybesma Foundation is hier te vinden: https://tobiassybesma.nl/ 

Artikel delen: