Zuiderkerkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Onvervalst herfstweer

Zwolle – Vrijdag is het afgelopen met de vorst en de mist. Regen en wind krijgen we ervoor in de plaats. Beide zijn in de ochtend al actief in de regio Zwolle. Reken de rest van de dag ook maar op dikke, grauwe bewolking waaruit periodiek regen valt. De meeste neerslag waarschijnlijk in de middag. De zuidwester is stevig: kracht 4 met windvlagen.

Winderig en nat, onvervalst herfstweer. De temperatuur zet een trage stijging in en bereikt in de loop van de avond een maximum van 8 graden. Maar als je met beide handen je paraplu in bedwang staat te houden, beleef je daar weinig lol aan. Vrijdagavond maken buien de natte klus af boven de stad. In de nacht naar zaterdag afnemende buienactiviteit. De wind schakelt geleidelijk terug naar kracht 3.

Zaterdag is er kans op een enkel buitje, maar de droge perioden zijn veel langer. De bewolking laat nauwelijks ruimte voor zon. Er zit weinig beweging in het kwik: lange tijd staat de thermometer op 7 à 9 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Zondag passeert een nieuw frontensysteem, dat gepaard gaat met regen en een vlagerige wind. Volgens de huidige plannen valt de meeste regen in de ochtend en de avond. Daartussen kunnen we met een beetje mazzel profiteren van een droge middag met misschien zelfs wat zon. En een temperatuur van maar liefst 10 graden. We houden scherp in de gaten of deze verwachting nog op de schop moet.

Na het weekend wint de bewolking het meestal van de zon. Het is wisselvallig en vrij zacht. Er valt van tijd tot tijd regen. Maandag komen we in de neerslag en het windveld van een lagedrukgebied terecht dat van Schotland naar Denemarken trekt. Woensdag volgt een tweede lagedrukgebied met wind en regen.

Artikel delen: