Westerveld - Foto: Wouter Steenbergen
Westerveld
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en tijdelijk minder wind

Zwolle – Zaterdag is het droog tussen twee natte dagen in. Kijk je vanuit Zwolle naar boven, dan bepalen wolkenvelden en stapelwolken het schouwspel. Van die twee zijn de wolkenvelden waarschijnlijk in de meerderheid. We kunnen slechts hopen dat ze soms een beetje ruimte laten voor zonnestralen.

Weblog Zwolle beziet de zaken altijd van de positieve kant: de wolken op zaterdag zijn te verkiezen boven die op vrijdag en zondag. Zaterdag valt er namelijk géén regen uit. De wind houdt zich een dagje in: windkracht 3 uit het zuidwesten. En met een maximumtemperatuur van 9 graden is het nog zacht ook voor begin december.

Zondag krijg je er zelfs een extra graadje bij op de thermometer. Het slechte nieuws is dat regen en wind dat feestje komen bederven. De eerste regenzone trekt zondagochtend over, tezamen met de meeste wind. De middag wordt met een beetje geluk opgefleurd door enkele opklaringen. De zuidwestenwind blijft intussen op toeren. Zondagavond zou een dikke bui kunnen overtrekken.

Maandag is een regendag met soms droge perioden. Aan het eind van de middag en het begin van de avond toont de wind zijn spierballen. Hij is dan van het zuidwesten naar het noordwesten gedraaid. Aan de kust komt een stormachtige noordwester, kracht 8, te staan en in de regio Zwolle een windkracht 5.

Dinsdag wordt Zwolle een rustdag gegund, wat betreft regen en wind, dankzij een hogedrukgebied ten zuiden van ons. Ook de zon boven de stad profiteert. Die lijkt vooral tot de middag goede kansen te hebben, misschien wel de beste kansen van de hele nieuwe week. Het kwik doet een stapje omlaag: ongeveer 7 graden overdag.

In de nacht naar woensdag worden de laatste volhardende blaadjes van de bomen geblazen. Ja, er steekt dan wederom een stevige wind op en er staat regen het programma. De precieze aankomsttijd van dit alles lees je komende dagen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: