Lassuslaan - Foto: Wouter Steenbergen
Lassuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Onstuimig en nat, ‘s middags ook wat zon

Zwolle – Zondagochtend rond 7 uur begint het te regenen. Stevig te regenen. En waaien doet het ook. De wind blaast de natte blaadjes met windkracht 4 tot 5 door de Lassuslaan en de andere straten van Zwolle. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind is het, af en toe versterkt met flinke windvlagen.

De regen valt uit een front dat lekker op snelheid is. Tegen het middaguur moet het gepasseerd zijn naar het oosten. Dat is waarschijnlijk goed te zien. Als er in de grijze bewolking gaten vallen, weet je dat het voorbij is. Verdwijnen doen de wolken niet, er worden met spoed stapelwolken aangevoerd. Daarbij soms ook wat zon en de temperatuur klimt toch nog naar 10 graden.

Een rustige zondagmiddag onder een zonnetje is echter veel te veel gevraagd, aangezien er nog een windkracht 4 plus windvlagen overblijft. Tevens kan ‘s middags een bui over de stad racen. Een rustige avond dan? Nee, ook niet. In de avond activeren de buien, en als er eentje over de stad trekt, kan de wind flink uithalen. Misschien wordt zelfs een onweersklap uitgedeeld.

In de nacht naar maandag blijft het onrustig in Zwolle, wat betreft buien en wind. Maandagochtend trekt vanuit het noordwesten een nieuwe buienzone over. De wind is nog een onzekere factor. Er zijn sterke signalen dat vooral in de middag de wind er weer stevig op gaat.

Meer daarover en over het weer in de rest van de nieuwe week lees je morgen in het weerbericht, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: