Weinig belangstelling voor nieuw Oosterenkstadion

Zwolle – Zaterdag was het op een aantal bouwlocaties in Zwolle de Dag van de Bouw. Bouwend Nederland hield met de aangesloten bedrijven voor de derde keer open huis op 240 bouwlocaties door heel Nederland. Moes Bouwgroep stelde op deze dag de bouwplaats van het FC Zwolle-stadion open voor publiek.

Geïnteresseerden konden kennis maken met de vele, vaak boeiende of verrassende aspecten van de bouw van een voetbalstadion. Bezoekers van het FC Zwolle-stadion kregen een rondleiding door het stadion in aanbouw. Op het veld was een foto-doek waarvoor je een foto kon laten maken. De belangstelling voor het nieuwe stadion was derhalve minimaal. Ook voor de jonge bezoekers was er niet veel te doen. Dat is jammer voor zo’n markant ‘sportpaleis’ in Zwolle.

Onder architectuur van Widdershoven architectenbureau en ontwikkeling door Stadion Ontwikkeling Zwolle, zal door Moes Bouwbedrijf Oost een paradijs voor beweging worden gerealiseerd, waar in- en ontspanning hand in hand gaan. Op de plek van het oude stadion herrijst het nieuwe stadion. Hier zal plek zijn voor 10.000 bezoekers. Buiten het realiseren van een nieuw voetbalstadion voor FC Zwolle zal er aan de Ceintuurbaan een bruisend centrum ontstaan op het gebied van sport, horeca, outdoor- en leisure. Naast het stadion zal er maar liefst 35.000 m² aan commerciële ruimte in de verhuur komen en biedt het parkeerterrein plaats aan 1.260 auto’s.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Waarschijnlijk het verkeerde moment gekozen…..

  Als het klaar is zullen er ongetwijfeld meer mensen op af komen tijdens het “OPEN HUIS”


  ⚠️ Meld

 2. de bouw van het stadion kon eigenlijk het hele seizoen al gevolgd worden,dus logisch dat er weinig mensen op af komen.


  ⚠️ Meld

 3. Dit was ook meer een soort reclame voor de bouwsector.
  Als je het stadion wilt bekijken kom je straks in augustus gewoon naar de open dag.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.