Cele Racing naar Londen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Cele Racing naar Londen

Zwolle – Cele Racing is een team van 15 scholieren van het Gymnasium Celeanum. Dit schooljaar gaan zij met een zelfgebouwde elektrische auto deelnemen aan de Shell Eco-marathon Europe 2020 in Londen. Hiervoor hebben ze zich vorig jaar gekwalificeerd met het oude team.

Vorig jaar hebben ze met een team van 16 scholieren een elektrische auto gebouwd en deelgenomen aan het Challenger event van de Shell Eco-marathon. Zij hebben zich tijdens de race gekwalificeerd en dus mogen ze komend jaar deelnemen aan de Shell Eco-marathon 2020 in Londen. De Shell Eco-marathon is een studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Hierbij is het doel om zo ver mogelijk te rijden op zo min mogelijk brandstof. Cele Racing doet mee aan de prototype en Battery Electric klasse. Dit betekent dat de auto rijdt op 1 kWh.

Dit jaar is er een nieuw team samengesteld. Het team is opgesplitst in een Marketing en Techniek team met ieder een teamleider. Deze teams bestaan uit verschillende subteams: financieel, sponsoring, duurzaam, elektro en 3D-ontwerp. Ze worden begeleid door twee fanatieke docenten, Liekele Gaastra en Kim Hogeboom. Eén team, één doel: een zo snel mogelijke tijd neerzetten tijdens de Shell Eco-marathon in Londen. Om dit doel te behalen zijn ze bezig met het bouwen van een nieuwe nog duurzamere auto.

Artikel delen: