VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing: Berkum bekert dinsdag tegen OWIOS

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond op eigen terrein tegen OWIOS in de tweede ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost.

De Zwolse hoofdklasser krijgt daarmee een tegenstander die het moeilijk heeft in de competitie, maar in de vorige bekerronde een flinke tik heeft uitgedeeld en dus op onverwachte momenten toe kan slaan.

OWIOS komt uit in de 2e Klasse H, waar de Oldebroekers in 11 duels slechts acht punten pakten. Afgelopen zaterdag maakte de ploeg van trainer Wilfred Westerhuis het nog wat lastiger voor zichzelf door met 1-0 te verliezen in de ‘kelderkraker’ bij ASC ’62. OWIOS liet in de eerste helft kansen liggen en kwam kort na rust uit een corner op achterstand.

Tot overmaat van ramp viel OWIOS-keeper Herold Ponstein, net terug na lange afwezigheid, daarbij uit met een op het oog ernstige blessure. In de rest van het duel wisten de Veluwenaren de aansluiting niet meer te vinden waardoor ASC ’62, getraind door voormalig Berkum-speler Piet de Jong, de laatste plaats in de 2e Klasse H overdeed aan OWIOS.

In november liet OWIOS echter zien in de beker flink van zich af te kunnen bijten door Zwolsche Boys, toch een van de topploegen in de derde klasse, met 0-6 af te drogen. Vóór rust scoorden toen Niek Bultman, Corné Hamelink en, uit een strafschop, Bennie Veldhoen. In het tweede bedrijf zorgden Cornell Balk (2x) en Mike Bastiaan voor de Oldebroekse goals in een wel erg eenzijdige bekerwedstrijd.

Berkum speelde afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen NSC Nijkerk. Na de eerste helft, waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren en met 0-1 voor kwamen, hadden veel Berkum-fans waarschijnlijk voor een punt getekend, maar na afloop lag dat toch heel anders.

De ploeg van trainer Arno Hoekstra kwam na rust namelijk veel beter uit de verf en kwam al snel via Jonathan van Marle op gelijke hoogte. Toen Johnsen Bacuna zo’n 10 minuten voor tijd voor een fraaie 2-1 zorgde, en NSC door een dubbele gele kaart met 10 man speelde, leek de zege binnen handbereik maar na vijf minuten blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij.

In de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker zette Berkum vorige maand streekgenoot Heino opzij met 0-2. Zoals vaker bij deze tegenstander hadden de Zwollenaren behoorlijk wat moeite met de zondageersteklasser. Pas in de slotfase bracht Chris van der Meulen zijn ploeg met twee doelpunten in de volgende ronde.

Berkum is er veel aan gelegen ver te komen in het bekertoernooi en zal zich dus niet mogen laten verrassen door de Oldebroekers. De wedstrijd Berkum – OWIOS wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Beekman uit Apeldoorn, die dinsdag op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: