Campherbeeklaan - Foto: Wouter Steenbergen
Campherbeeklaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tot de avond droog

Zwolle – Dinsdagochtend is het rustig en koud. Het vriest aan de grond licht en op neushoogte is het amper boven nul. De zon komt om half negen op, wat voor een kleurig schouwspel aan de hemel kan zorgen in combinatie met sluierwolken die vanuit het westen binnenschuiven.

Later volgt ook lagere bewolking, waar de zon in de middag achter schuilgaat. De wind, die ‘s morgens nog afwezig of zwak is, steekt onderwijl op. Hij draait van het zuidwesten naar het zuiden. We moeten het doen met maximaal 6 graden overdag, wat een heel stuk kouder aanvoelt wanneer de wind eenmaal is toegenomen.

In de middag heeft Zwolle een matige wind, kracht 4, die in de avond aanzwelt naar een stevige windkracht 5. Dan krijgen we ook te maken met lichte regen of motregen, zodat het er nog onaangenamer op wordt buiten. In de nacht is aan te raden om binnen te blijven en te gaan slapen, want er komt meer regen aan, van het buiige type. Guur weer.

Als woensdagmorgen de wekker gaat, is de regen voorbij en de wind afgenomen. Geen nachtvorst meer en 8 graden overdag. Tot woensdagavond is het droog, op misschien enkele spatjes na. Met een beetje geluk wordt het de tweede dag van de week zonder neerslag bij daglicht.

Donderdag gaat dat niet lukken, omdat in de middag vanuit het zuidwesten regen komt opzetten. In de nacht naar vrijdag belooft het flink te gaan hozen. Helaas lijkt het erop dat het weer dat kunstje vrijdag overdag wil overdoen. Op de voorlopige planning staat een bak regen in de middag.

Artikel delen: