Brons voor Vince van der Pal en regiorecords voor estafetteteams ZV 44 op NK zwemmen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Brons voor Vince van der Pal en regiorecords voor estafetteteams ZV 44 op NK zwemmen

Zwolle – ZV 44 kan terugkijken op een succesvol Nederlands Junioren en Jeugdkampioenschap korte baan zwemmen waarbij junioren 4 zwemmer Vince van der Pal een bronzen medaille pakte en zowel het junioren gemengd estafetteteam als het dames jeugd estafetteteam opnieuw enkele regiorecords wisten te verbreken.

Vince van der Pal zwom zich naar het brons op de 50 meter vrije slag. Tijdens de voorrondes slaagde hij erin zich in een mooie tijd van 24.20 seconden te plaatsen voor de finale. In de finale liet Van der Pal nog eens echt zien op het juiste moment te kunnen pieken. Na een spannende race tikte hij als derde aan. Zijn prachtige eindtijd van 24.15 seconden was goed voor het brons.

Bij de estafettes werd de Zwolse zwemvereniging meer dan succesvol vertegenwoordigd. Maar liefst vier regiorecords werden verbroken. Het gemengde junioren estafetteteam bewees zaterdagochtend vroeg al bijzonder snel te zijn op de 4 x 50 meter wisselslag. Jolijn Liezen, Kim Westerink, Robin van den Berg en Vince van der Pal zwommen zich in een tijd van 1.58.56 naar een keurige zesde plaats in het eindklassement en verbraken daarmee meteen het regiorecord op deze afstand.

Het dames jeugd estafetteteam bestaande uit Daniëlle Meinema, Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman en Naomi Polinder dook even later onder haar eigen regiorecord op de 4 x 100 meter vrije slag en eindigde met een tijd van 3.58,33 nipt naast het podium. De eindtijd van de dames op de 4 x 200 meter vrije slag was nog eens goed voor een regiorecord van maar liefst 6 seconden. Ook het gemengde junioren estafetteteam op de 4 x 50 meter vrije slag (Roos Arnold, Jolijn Liezen, Vince van der Pal en Robin van den Berg) wist het podium net niet te bereiken. Hun prima vierde plaats was echter wel goed voor een vierde regiorecord.

Namens ZV 44 namen Roos Arnold, Jolijn Liezen, Kim Westerink, Puk Lubbers, Carlein Polinder, Veerle Riezebos, Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Naomi Polinder, Daniëlle Meinema, Nora Weerman, Robin van den Berg, Vince van der Pal, Storm Boxum, Esmee Mulder, Féline Sam en Sven Klink deel aan het NJJK. Samen waren zij goed voor meerdere finaleplaatsen en top 10 noteringen.

De Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen korte baan zwemmen werden gehouden van 5 tot en met 8 december 2019 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Nieuw dit NJJK was het zwemmen in de leeftijdsgroepen junioren 1 en 2, junioren 3 en 4 en jeugd 1 en 2 en niet meer in afzonderlijke jaargangen. De beste zwemmers uit de landelijke ranglijsten per leeftijdsgroep werden geplaatst voor het kampioenschap

Artikel delen: