Cibap gaat samenwerken met Perron038 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Cibap gaat samenwerken met Perron038

Zwolle – Cibap vakschool voor vormgeving gaat samenwerken met Perron038, het platform voor de innovatieve maakindustrie.

Het presenteren van nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de nieuwe maakindustrie aan een brede doelgroep is een van doelstellingen van de samenwerking. Door het organiseren van meet-ups en inspiratiesessies komen werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen indringend met elkaar in contact.

Bij Perron038 werken new tech professionals samen met new creative professionals aan oplossingen voor vragen van morgen. Via ontwerpend onderzoek komen tot nieuwe producten: functioneel en van goed design. Ondernemen, samenwerken en elkaar inspireren is verder een belangrijke doelstelling van Cibap en Perron038.

In dit kader stond ook de bijeenkomst ‘Entrepreneurship for creatives’, die onlangs plaatsvond. Ondernemende (oud-)studenten van Cibap hielden hun netwerkevent in Perron038 en lieten zich inspireren door de verhalen van andere jonge ondernemers. Er volgen meerdere meet-ups waarin principes van design thinking in de praktijk gebracht worden met als resultaat: het vinden van nieuwe wegen, het maken van crossovers en elkaar daarmee tot grotere hoogte brengen.

“Cibap richt zich steeds meer op een leven lang ontwikkelen en blijven vernieuwen door anders te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar wat anders kan,” legt Cor de Koning, directeur onderwijs en ondernemerschap uit. “Cibap biedt in de vorm van Cibap Next een platform, een inspirerende leeromgeving en programma’s aan.”

Perron038 is een open innovatiecentrum voor de innovatieve maakindustrie gelegen aan het station van Zwolle. Maakbedrijven met name uit de machinebouw komen hier samen om te werken aan de nieuwe technologie van de toekomst met het talent van de toekomst. Dit doen zij samen met onderwijs- en kennisinstellingen uit Noord- Oost-Nederland.

Naast het Fraunhofer Project Center aan de Universiteit Twente, Windesheim en Deltion, is Perron038 trots dat Cibap zich aangesloten heeft als partner. Marius Woldberg, kwartiermaker op Perron038: “Cibap sluit uitstekend aan bij onze doelstelling om jong en in dit geval creatief talent te verbinden met de hightech maakindustrie in de regio. Cibap sluit aan op onze agenda en zal samen met ons prikkelende en interessante bijeenkomsten en projecten ontwikkelen.”

Artikel delen: