Eerdelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Eerdelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en overwegend bewolkt

Zwolle – Woensdag op de vroege morgen naar het oosten wegtrekkende regen. Waarschijnlijk is het in de ochtendspits droog. Dat blijft het tot in de avond. Wat nog meer blijft is de bewolking. Weliswaar worden door diverse weermodellen boven de Noordzee uitbundige opklaringsgebieden berekend, maar of die de regio Zwolle bereiken is twijfelachtig.

Reken op een wolkenplafond boven de stad, waar de zon misschien doorheen schijnt. Verder is er woensdag weinig op het weer aan te merken. De wind neemt tegelijk met de verdwijnende regen af naar windkracht 3 uit zuidwestelijke richting. Dat is een beschaafd windje. De temperatuur komt een streepje hoger uit dan het maximum van 6,5 graden Celsius dat dinsdag door de twee weerstations van Weblog Zwolle werd gemeten.

In de nacht naar donderdag wordt het niet kouder dan 4 graden en is er kans op een paar druppels regen of motregen. Donderdag overdag kan dat ook gebeuren. Er is zo nou en dan wat zonneschijn. De temperatuur stijgt langzaam naar 6 graden.

In de avond en nacht naar vrijdag komt de eerste regen hierheen van een lagedrukgebied dat ongeveer op koers ligt naar Nederland. Hoe het overdag verdergaat met de regen is afhankelijk van het precieze traject van het lagedrukgebied en dat is nog niet zeker. Reken maar op een natte dag.

Zaterdag en zondag zien er winderig en nat uit. Of de regen vooral in de ochtend of de middag komt, is nog onduidelijk. Daarover hopen we komende dagen meer te weten.

Artikel delen: