Westerveld - Foto: Wouter Steenbergen
Westerveld
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, ’s avonds meer wind

Zwolle – Donderdag zien de zon en Zwolle elkaar langer dan op woensdag. Maar in de ochtend zitten tussen beide nog te veel wolken en mogelijk ook een buitje. Daarna is het droog en komen er opklaringen. Wederom zo’n dag met bij daglicht weinig tot geen regen. Puur toeval natuurlijk, maar profiteer ervan. De temperatuur is ’s morgens 4 graden en 6 graden ’s middags.

De wind draait van zuidwest naar zuid en in de avond naar het zuidoosten. We beginnen met een matige wind, kracht 3, die ‘s avond toeneemt naar kracht 4. En in de nacht naar kracht 5, een vrij krachtige wind, met windvlagen. Na middernacht het meeste windrumoer. Dan arriveert tevens regen, veel regen, anders zou een onstuimige decembernacht immers niet compleet zijn. En wat dacht je van natte sneeuw? Die gaat volgens diverse weermodellen vallen.

In de vroege morgen van vrijdag langzaam afnemende wind. De regenmeters zijn vrijdagochtend al behoorlijk gevuld en daar komt nog meer bij. De regenkansen blijven de hele dag hoog, al zullen er heus wel droge periodes zijn. Maar we zijn nu al benieuwd hoeveel millimeters de twee stadsregenmeters van Weblog Zwolle vrijdag gaan scoren.

In het weekend is het uitwaaien, met op beide dagen vooral ’s morgens de grootste kans om daarbij nat te worden. Volgens de huidige verwachtingen krijgen we te maken met windkracht 4 tot 6. Hoe dat in detail gaat, houden we in de gaten in de volgende weerberichten.

Artikel delen: