Voorbeschouwing VVV – PEC Zwolle

Voorbeschouwing VVV – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle stapt zaterdag in de bus richting Limburg, waar het om 19.45 uur aantreedt tegen VVV-Venlo. Beide ploegen staan in de onderste regionen van de Eredivisie en hebben de punten zodoende hard nodig.

VVV-Venlo pakte afgelopen zaterdag tegen FC Emmen drie belangrijke punten, waardoor het PEC Zwolle passeerde op de ranglijst. Jonathan Opoku zette de Limburgers al in de zevende minuut op voorsprong met een knappe kopgoal. Peter van Ooijen besliste het duel in de blessuretijd van de tweede helft door de 2-0 tegen de touwen te schieten. Het was voor VVV-Venlo de eerste wedstrijd dit seizoen dat ‘de nul’ werd gehouden door doelman Thorsten Kirschbaum.

PEC Zwolle kreeg in het eigen MAC3PARK stadion bezoek van AZ. De nummer twee van de Eredivisie was met 0-3 te sterk voor de Blauwvingers, die inmiddels op de zestiende plaats staan in de Eredivisie. In de beginfase deed PEC Zwolle goed mee met AZ, maar wisten de Alkmaarders voor rust al wel twee keer toe te slaan. Oussama Idrissi was met twee goals en een assist de gevierde man bij de ploeg onder leiding van oud-Zwollenaar Arne Slot.

Op de ranglijst staan zowel PEC Zwolle als VVV-Venlo er niet heel florissant voor. De Blauwvingers staan door de nederlaag tegen AZ op een zestiende plaats in de Eredivisie. VVV staat een plekje hoger en is dus vijftiende. Het verschil in punten is twee in het voordeel van de Limburgse equipe.

VVV-Venlo nam eerder dit seizoen afscheid van trainer Robert Maaskant, die in de zomer werd aangesteld als opvolger van Maurice Steijn. Op dit moment worden de honneurs waargenomen door Jay Driessen. Eerder was hij al werkzaam als assistent-trainer onder Steijn. Onder Driessen won VVV van FC Twente en ging het nipt onderuit tegen AZ. Tegen FC Emmen werd alweer de tweede zege onder diens leiding geboekt.

Evert Linthorst is dit seizoen één van de revelaties bij VVV Venlo. De 19-jarige aanvaller wist in de eerste zes wedstrijden van het seizoen vier keer te scoren in de Eredivisie, maar staat sindsdien droog. Middenvelder Peter van Ooijen scoorde zaterdag tegen FC Emmen zijn vijfde treffer van het seizoen en is hiermee clubtopscorer. VVV Venlo kan zaterdag niet beschikken over aanvoerder Danny Post. De middenvelder is geschorst nadat hij tegen FC Emmen zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Bij PEC Zwolle staat Gustavo Hamer op scherp. Bij een volgende gele kaart zal de middenvelder een wedstrijd toe moeten kijken.

Afgelopen seizoen ging PEC Zwolle met 2-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Tino-Sven Susic en Patrick Joosten, die op dit moment beiden niet meer het geel-zwart van VVV dragen, scoorden.

De wedstrijd in het Covebo Stadion – De Koel – staat onder leiding van Marc Nagtegaal. Hij zal worden geassisteerd door Angelo Boonman en Sjoerd Nanninga. Clay Ruperti is de official. Siemen Mulder zal fungeren als VAR en hij zal worden geassisteerd door Rob Langeland.

Artikel delen: