PEC Zwolle boekt zege in Venlo

PEC Zwolle boekt zege in Venlo

Zwolle – PEC Zwolle heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt bij concurrent VVV-Venlo. In De Koel winnen de Zwollenaren met 1-2 door doelpunten van Kenneth Paal en Pelle Clement. PEC Zwolle liet na om de score verder op te voeren, waardoor het in de slotfase nog billenknijpen werd.

De eerste helft in Venlo was voor de meegereisde fans uit Zwolle een uitermate plezierige. Nadat beide ploegen de eerste paar minuten nog wat afwachtend begonnen, ging na vijf minuten de gashendel bij de Blauwvingers open. De ploeg van trainer/coach John Stegeman speelde prima en kon naar hartenlust combineren. De doelpunten die gemaakt werden, waren ook van grote schoonheid. Linksback Kenneth Paal, die terugkeerde in het team na blessureleed, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lennart Thy.

Paal schoot het leer met zijn rechtervoet op randje strafschopgebied fraai in de kruising achter de kansloze VVV-goalie Thorsten Kirschbaum: 0-1. Een kwartiertje later viel ook de 0-2. VVV-Venlo had grote moeite met de diepgang van de Zwolse middenvelders. Een schitterende lange bal van Thomas Lam werd knap meegenomen door Pelle Clement. De aanvoerder schoof de bal beheerst met de buitenkant van zijn voet achter Kischbaum.

Het had in die eerste helft ook zomaar 0-3 kunnen staan. De Zwollenaren kregen via onder meer Vito van Crooij nog een aantal aardige kansen. De grootste was in de blessuretijd van de eerste helft voor de geboren Venlonaar. Zijn poging eindigde op de kruising.

In de tweede helft zocht VVV-Venlo naar de aansluitingstreffer. Het kwam in de eerste twintig minuten na rust een aantal keren dreigend voor het doel van Michael Zetterer. De Zwolse goalie redde echter bekwaam en voorkwam zo dat het spannend werd. Aan de andere kant had PEC Zwolle de 0-3 moeten maken. Inzetten van Dean Huiberts en Van Crooij werden gekeerd door VVV-keeper Kirschbaum, terwijl de lat een bijna zekere treffer van Lennart Thy voorkwam.

In minuut 77 ging die aloude voetbalwet dan toch weer op, toen invaller en debutant Aaron Bastiaans de 1-2 kon binnentikken. Het fanatieke thuispubliek voelde dat er meer in het vat zat en schreeuwde de Venlonaren hartstochtelijk naar de gelijkmaker. Die viel ook bijna, maar Michael Zetterer ontpopte zich tot een ware sta-in-de-weg. Ondanks de gevaarlijke kansen op de gelijkmaker, bleef ook Zwolle de ene na de andere kans noteren. Invaller Dennis Johnsen had tot twee keer toe 1-3 moeten maken, maar liet dit na. Ook Van Crooij kreeg nog een dot van een kans, die de flankspeler echter aan Hamer gunde. Ook Hamer kreeg de bal niet binnen de palen. In de blessuretijd moest de als rechtsback geposteerde middenvelder nog één keer aan de noodrem trekken. Daarmee voorkwam de speler een levensgrote countermogelijkheid, maar liep Hamer wel tegen zijn vijfde gele kaart aan en dus kan er voor hem een streep door het uitduel met PSV. Daar kon bij Zwolle op dat moment niemand om malen. Terwijl ook keeper Thorsten Kirschbaum mee naar voren ging was het nog eens alle hens aan dek. Het bleef voor de Blauwvingers bij die ene tegentreffer, waardoor de euforie na afloop groot was.

PEC Zwolle gaat dinsdag opnieuw naar Limburg voor het bekertreffen met Fortuna Sittard. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt. Zaterdag gaan de Zwollenaren voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar naar Eindhoven. Tegen PSV is de aftrap 19:45 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: