Wanhopige bejaarden hangen ’s nachts illegaal spandoek op langs spoorlijn

|   Laatste wijziging

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – “FIJN DIE TREIN! NU DE BUS!” staat te lezen op het spandoek dat afgelopen zaterdagnacht aan het hek van het nieuwe treinstation Zwolle Stadshagen werd gehangen. Boze bewoners van zorgcomplex ‘t Hoge Huis hebben de ingebruikname van station Stadshagen aangegrepen om nogmaals duidelijk te maken dat zij hun bushalte terug willen. Ze krijgen steun en bijval van de SP.

In februari werd de stadsdienstregeling in Zwolle veranderd en verdween de bushalte bij zorgcomplex ‘t Hoge Huis. “We zijn geïsoleerd geraakt,” aldus Corrie Kranenburg, 80 jaar oud en woordvoerster van de groep protesterende ouderen. “We willen gewoon naar het winkelcentrum kunnen, of de binnenstad, of naar familie. Zeker nu met de feestdagen.”

Een bewoonster die niet bij naam genoemd wil worden zegt: “Ik verhuis komende maand naar het Zonnehuis. Ik had het erg naar m’n zin in ‘t Hoge Huis. Er valt genoeg te ondernemen in de wijk en de stad is vlakbij. Ik ging er elke dag wel even uit met de bus. Toen de bushalte verdween raakte ik opgesloten en werd ik depressief. Ik verhuis met pijn in m’n hart, maar ik houd het hier niet langer vol.”

Al sinds juni vragen de bewoners aan gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel, om terugkeer van hun bushalte. Kranenburg: “Ouderen moeten steeds meer zelfstandig doen, maar zonder bus lukt dat niet. Bert Boerman, help ons!”

De lokale SP steunt de groep ouderen. Robert Bos, actie-coördinator van de SP: “Als je een groep bejaarden zo boos krijgt dat ze in het holst van de nacht op pad gaan om een spandoek op te hangen, dan heb je ‘t wel heel bont gemaakt. Boerman moet zo snel mogelijk regelen dat deze mensen weer met de bus op pad kunnen.”

Tijdens het ophangen van het spandoek passeerde er een trein. De machinist vertelt aan Weblog Zwolle dat hij bijna drie of vier mensen onder de trein had. De plek van het ophangen van het spandoek is vlak langs het spoor. De machinist vertelt: “Hier willen ze kennelijk graag de media mee halen…. Ik heb een slapeloze nacht vanwege de zoveelste bijna aanrijding.”

De machinist komt graag in contact met de mensen die het spandoek ophingen. “Graag zou ik ze willen vertellen wat deze suïcidale acties voor impact op machinisten heeft.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)