Veerallee - Foto: Wouter Steenbergen
Veerallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking, later kans op een beetje regen

Zwolle – Maandag kijkt Zwolle aan tegen een nieuwe werkweek. En een nieuw wolkendek. Eerst is het misschien dun genoeg voor een lusteloos zonnetje. Maar al gauw is de grijsheid aan de hemel te dik. Uit de bewolking kan een beetje lichte regen of motregen vallen. In de loop van de middag en vooral in de avond groeit de kans daarop, de straten worden nat.

Het kwik tikt ’s middags 8 graden aan op de thermometer, wat 2 graden boven het gemiddelde is voor half december. Behalve de zon is de wind ook tamelijk lusteloos deze maandag: matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidoosten. In de middag en avond nog minder wind. Ondanks dat ziet de regen kans om ‘s nachts naar het noorden te sukkelen. De temperatuur zakt niet veel.

Dinsdagochtend kun je ‘s morgens vroeg met nog wat treuzelende regen te maken hebben. Verder lijken de regenkansen laag, tot ze in de avond weer toenemen. De temperatuur schiet dinsdag omhoog naar 13 graden, een bijna voorjaarsachtig niveau.

In de nacht naar woensdag trekt een actief neerslaggebied over. Woensdag overdag droog met een temperatuur die teruggaat naar 8 graden.

Tot zaterdag staan er wolkenvelden op het programma, waaruit vooral in de nachten regen of buien vallen. Aanhoudend zacht, de winter is ver te zoeken.

Artikel delen: