Bandwedstrijd Zwolle Gaat Vreemd is terug - Foto: Joost Jansen
Foto: Joost Jansen

Bandwedstrijd Zwolle Gaat Vreemd is terug

Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en Poppodium Hedon slaan de handen ineen voor een editie van Zwolle Gaat (Heel) Vreemd.

Zwolle Gaat Vreemd is een bandwedstrijd waarin bands en muzikanten in een nieuwe gelegenheidsformatie covers ten gehore brengen. De muzikant pleegt overspel op muzikaal gebied en wordt hierbij uitgedaagd om met onbekende collega muzikanten een verrassend optreden te verzorgen.

Zwolle Gaat Vreemd is al jaren een begrip bij muzikanten in Zwolle en omstreken. Na enkele jaren van afwezigheid biezen de HESZ en Poppodium Hedon vorig jaar opnieuw leven in dit evenement. De organisatie stimuleert de diversiteit die deze wedstrijd zo bijzonder maakt, waardoor niet alleen rockbands maar ook rappers of klassiek geschoolde muzikanten zich kunnen aanmelden.

Finalisten maken o.a. kans op €500 prijzengeld. De inschrijving loopt tot en met donderdag 23 januari via: www.hedon-zwolle.nl. De voorrondes vinden op 7 maart plaats in diverse kroegen in Zwolle. De cafés en muzikanten/bands hebben de mogelijkheid zich aan te melden voor het evenement. Afhankelijk van de capaciteit en opgave worden bands gehusseld en in nieuwe formaties gezet. De covers die zij spelen moeten worden vertaald in het thema ‘Classics in een nieuw jasje’. Muzikanten kunnen zich aanmelden en worden via een loting over verschillende bands verdeeld. Met deze gelegenheidsband krijgen zij de mogelijkheid om gratis te oefenen in één van de oefenruimtes van Strik Beats en Hedon. De loting vindt plaats op 26 januari in café de Kuiperij.


Artikel delen: