Achter de Broeren - Foto: Wouter Steenbergen
Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig met wolkenvelden en zon

Zwolle – Woensdag begint en eindigt rustig. Daar tussenin blijft het overwegend droog. Er staat weinig wind uit zuidelijke richtingen. Bepalend voor het weerbeeld boven Zwolle is de factor bewolking. Het zijn lage wolkenvelden, waar soms kleine of grote gaten in vallen.

In het gunstige geval verdwijnen de wolken tijdelijk en staat een stralend najaarszonnetje ongehinderd boven de stad te pronken. De temperatuur is met 8 graden een heel stuk lager dan dinsdag. Toen noteerde ons weerstation in Zwolle-West een maximumtemperatuur van 14,4 °C en het station in het centrum 14,8 °C. Dat is erg zacht voor december.

Het officiële KNMI-weerstation Heino meldde een maximum van 14,6 °C. Net geen regiorecord voor december, maar het zit er dichtbij. Op 17 december 2015 werd op Heino 15,0 °C gemeten en op 5 december 2006 werd het daar 14,8 °C.

Donderdag krijgen we nog een zachte dag als bonus. Dan staat 12 graden in de weerkaarten. En daarbij veel zon. Dit zonnige vooruitzicht beloven diverse weermodellen al een aantal dagen, dus moeten we dat serieus nemen. Er staat niet al te veel wind uit het zuidoosten. Bij elkaar opgeteld is de uitkomst een lenteachtige dag midden in december.

Blijft dat zo? Nee, donderdagavond is er kans op wat gedruppel, op vrijdag gevolgd door een regengebied. Dat arriveert waarschijnlijk in de middag. Ondanks dat mogen we toch 10 graden op de thermometer verwachten. De regen tempert de pret van het zachte weer natuurlijk wel.

Van het weekend lijkt de zaterdag vrijwel droog te verlopen, op zondag is de regenkans groot. Beide dagen is er veel bewolking en een temperatuur van 8 graden.

Artikel delen: