Overlast bij Cultuurhuis Stadshagen

Zwolle – In de buurt van het Cultuurhuis wordt regelmatig overlast ervaren. Onder andere het personeel van het Cultuurhuis heeft last van een aantal jongeren, omdat zij in en uit lopen. Ook laat de jeugd bij vertrek de nodige afval achter. Daarnaast zijn er enkele jongeren die met hun scooters over de Wade scheuren, wat geluidsoverlast veroorzaakt en waardoor onveilige situaties ontstaan.

De overlast beperkt zich echter niet alleen tot deze plek, maar strekt zich uit tot het Gezondheidshuis, in de garage en op de Overtoom. Dit heeft de politie ertoe bewogen om deze plek vaker mee te nemen in de surveillance. Bij constatering van strafbare feiten zal er bekeurd worden. In de week van 26 mei werden al zes jongeren aangehouden tijdens controles. Zij kregen bekeuringen voor de volgende zaken: weigeren om legitimatiebewijs te tonen (2x), drinken van alcoholhoudende drank op de openbare weg (1x), rijden zonder bromfietscertificaat (1x) en rijden op een bromfiets zonder helm (2x).

Boetes

Voor de liefhebber nog even op een rijtje wat de verschillende overtredingen op dit gebied kosten:

* Weggooien klein consumptieafval (blikjes, flesjes, etc.): 90 euro.
* Valse naam opgeven: 220 euro.
* Niet voldoen aan verplichting om identiteitsbewijs ter inzage af te geven: justitie bepaald de hoogte van het bedrag (misdrijf).
* Onnodig ophouden in lokalen/portieken/tegen ramen/etc.: 60 euro.
* Nuttigen alcoholhoudende dranken op de openbare weg: 60 euro.
* Overlast veroorzaken: 90 euro.
* Rijden zonder helm: 60 euro.
* Met de bromfiets over het trottoir rijden: 60 euro.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Overlast bij Cultuurhuis Stadshagen”

  1. Ook wij werden vroeger regelmatig bezocht door de politie, maar toen werden er zelden bekeuringen uitgedeeld, misschien ook omdat wij toen nog niet zo’n grote bek tegen de politie hadden ;D

  2. crhis, een onderdeel van level-z zit inderdaad in het gebouw. Sinds de opening van het cultuurhuis is dit al een geliefde plek. Aan het water, kort bij het centrum en er komt veel volk voorbij fietsen. Dat level-z plaats heeft genomen in het cultuurhuis, om een opstart te maken voor de aankomende opening van het jeugdcentrum, heeft niet voor extra overlast gezorgd. Het is er altijd al geweest. Grootste probleem blijft toch wel dat als je een mooi plekje hebt, bewaar het dan ook in ere en houd het netjes. Mij hoor je niet zeiken want ik vind het zelf persoonlijk erg belangerijk dat er juist plek is voor iedereen. Maar het liep de spuitgaten uit wat betreft de overlast. Van vernieling aan het gebouw tot kapotte bierflessen bij het Ukkie, rondslenteren in de bieb en er lekker een zooitje van maken als er niet word opgelet.
    Gevolg… dit. Controle. ik houd er ook niet van maar helaas…
    Dus `hangjeugd` houd het netjes en rekening met je medemens dat je bij een openbaar gebouw je vavo plekje hebt en er is niks aan de hand. 😉

  3. maar ja ,moet je als jongere nou in stadshagen, een eenvoudige vinexwijk die over tien jaar zal verloederen net zoals zwolle zuid
    dit was de visie vanoud wethouder margriet meindersma (p.v.d.a.)
    rijtjeswoningen bouwen voor de gewone mens, omdat er zogenaamd woningnood was.het is een grote mislukking en ik begrijp niet dat daar nog mensen hun geld willen uitgeven voor een woninkje. een veel betere optie is woningen te bouwen in berkum, herfte,haersterveer en delen van de aa-landen richting zwartewater.

  4. Gaan deze boetes er toe leiden dat de overlast afneemt? Waar moeten deze jongeren dit van gaan betalen? De ouders?
    Goede verstandhouding probeer je zo te kweken.
    Logisch gevolg is dat de jeugd en de problemen dus weer ergens anders opduiken.

  5. @ john: Uit het verhaal van h.p.br begreep ik dat het daar soms een zooitje is. Niemand wil boetes, maar misschien is dat wel onvermijdelijk. Als de mensen die de boete krijgen ze niet kunnen betalen, of misschien ook als ze dat wel kunnen, moeten de ouders dat maar doen. Wellicht dat de opvoeders zich dan ook achter de oren zullen krabben en denken hoe in het vervolg boetes te voorkomen. Gelukkig (en veel te laat) is het mooie jeugdcentrum bijna klaar!!!
    @ rudy ik vind jouw verhaal behoorlijk negatief. Zeker moeten er EINDELIJK OOK woningen in berkum, herfte,haersterveer en delen van de aa-landen richting zwartewater komen. Ik geloof niet in verloedering van Stadshagen in 2018. Misschien een heel klein deel. Woon er al 9 jaar met enorm veel plezier en ken heel veel mensen in een rijtjeswoning in Stadshagen die er ook met veel plezier wonen. Sterker nog, ik ken er geen één die weg wil uit ons mooie dorp. Misschien ken ik de verkeerde mensen 😉

  6. de ouders ook (mee) laten betalen…waarom ook niet? zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor een goede opvoeding van hun kroost!

  7. ik vond ‘m nog aardig sterk. maar ik meen het wel. ik vind dat ook de ouders aangesproken mogen worden over hetgeen wat hun kids uitspoken, als dit tot overlast leidt. daar schort het nog wel eens aan tegenwoordig. als ik iets uitgespookt had, dan kreeg ik thuis nog een schop na met de mededeling: ‘Daar zul je het dan wel naar gemaakt hebben’. ik ben daar in ieder geval niet minder van geworden.

  8. Ach, er zit ook wel iets in wat je zegt, dre. Al is het maar bij een paar gevallen zo. Er zijn genoeg ouders die prima opvoeders zijn, terwijl de jeugd zich niet goed gedraagt. Het is onmogelijk je kind 24-7 in de gaten te houden. Daarnaast, financiële schade wordt gewoon op de jongeren zelf, indien dat niet mogelijk is, op de ouders verhaald. Als een puber vervelend is mogen ouders daar best op gewezen worden, maar veroordelen gaat me te ver. Wanneer pubers hele nachten buiten hangen, dan begin ik sterk te twijfelen over de opvoeding, wanneer ze ’s avonds wat samenklitten en rotzooierig zijn….tja, daar zijn het pubers voor, dat houd je als ouders niet tegen volgens mij.

  9. onterechte klachten
    Er is inderdaad wel overlast, maar soms word er ook onterecht een klacht ingediend. Ik ben ook van Level-z en als wij soms even tussen de vergaderingen door buiten, bij de deur gaan roken, worden wij al snel als hangjongeren gezien. Zoveel lawaai maken we helemaal niet, maar blijkbaar irriteren mensen zich toch aan ons

  10. Volgens mij staat één van de overtredingen niet helemaal juist geformuleerd:

    * Weggooien klein consumptieafval (blikjes, flesjes, etc.): 90 euro.

    Knulletje drinkt blikje leeg, loopt naar een vuilnisbak en gooit hem vervolgens weg…. in de vuilnisbak. Bromsnor ziet dat en begint ijverig te pennen in z’n bonnenboekje. ‘Zo, jongetje, gooien wij dingen weg? Dat wordt een grapje van 90 euro’

    @john 20:34
    Wat betreft het betalen van de boetes. Ik vind de vraag toch enigszins vreemd. Als een knul op een brommer kan rijden, dan kan hij ook dingen betalen. Verder zullen er ook flink wat met mobieltje op zak lopen. Dan het drinken wat ze hebben, dat zal ook betaald moeten zijn (tja, of gejat maar daar ga ik even niet vanuit)

    En kunnen ze het daadwerkelijk niet betalen, dan de ouders. Redden ook die het niet, dan maar een fors aantal uren taakstraf bij HALT ofzo. Laat ze dan maar met de prikstok rondgaan en de zooi opruimen. Geef ze een schepje en laat ze de (illegale) hondenstront uit het stadspark rapen. Geef ze een krabber om kauwgom te verwijderen van de bestrating, etc.

Reacties zijn gesloten.