PEC Zwolle en Landstede Groep tekenen voor samenwerking - Foto: Eigen foto Landstede Groep
Foto: Eigen foto Landstede Groep

PEC Zwolle en Landstede Groep tekenen voor samenwerking

Zwolle – Ze werken al een tijd intensief met elkaar samen, maar nu is die samenwerking tussen PEC Zwolle, Landstede MBO en Centre for Sports & Education (CSE) ook formeel vastgelegd.

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle en Theo Rietkerk, voorzitter college van bestuur van Landstede Groep zetten daartoe woensdag 18 december hun handtekening onder een overeenkomst in het MAC³PARK stadion. Met de samenwerkingsovereenkomst willen de voorzitters ‘onderwijs en topsport naadloos op elkaar aan laten sluiten’. Studenten en leerlingen met sportieve talenten moeten ook in het onderwijs slagen, is het motto.

Landstede-directeur Sport & Bewegen Gerrard Vinke ziet het grote voordeel van goed samenwerken tussen topsport en onderwijs: “Omdat wij zo nauw samenwerken met PEC Zwolle, hebben we het lesprogramma als het ware om de topsporters heen kunnen bouwen. Wij willen dat onze leerlingen en studenten het maximale uit hun talenten halen.”

Vinke is tegelijk realistisch: “Slechts een deel wordt uiteindelijk topsporter en verdient daar zijn brood mee. Daar zijn we ons van bewust en dat weten onze leerlingen en studenten ook. Daarom is ons onderwijs erop gericht om talent in de breedte te ontwikkelen: naast iets wat ze goed kunnen – de sport – zijn ze ook mooie mensen. Met dat inzicht starten ze hun maatschappelijke carrière. Veelbelovende talenten krijgen de kans om in de sport alles eruit te halen wat erin zit. Ook als je uiteindelijk niet in de topsport een carrière krijgt, geeft jouw mentaliteit en vermogen om goed te leren plannen je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Dat is ook wat onze oud-leerlingen en –studenten ons teruggeven en daar zijn we trots op!”

Foto's 2
PEC Zwolle en Landstede Groep tekenen voor samenwerking - Foto: Eigen foto Landstede Groep
Foto: Eigen foto Landstede Groep
Artikel delen: