Studenten maken winnend ontwerp starterswoning

Zwolle/Assen –  Drie studenten van het Deltion College in Zwolle namen op maandag 2 juni jl. in Assen de eerste prijs in ontvangst van de ontwerpwedstrijd ‘Ontwerpeenstarterswoning’. Zij ontvingen als 3A Architecten, de prijs uit handen van de Drentse gedeputeerde Anneke Haarsma. De jury sprak in haar oordeel over een origineel en een flexibel ontwerp. Ook de tweede en derde prijs ging naar studenten van het Deltion College, resp. PJMN en The Young Designers.

Bij de beoordeling werd gelet op haalbaarheid, originaliteit en creativiteit. Bovendien past het winnende ontwerp goed in de omgeving van het plan Sleedoorn in Koekange, gemeente de Wolden. Daarnaast was de presentatie van de winnaars erg goed. Het winnende ontwerp wordt in de loop van dit jaar gebouwd in het Drentse Koekange.

Winnaars Wilbert Aurik, Theo Brouwer en Rik Goeree, oftewel 3A Architecten, 4e jaars MBO studenten van de opleiding Bouw/infra van het Deltion College, schreven zich eind 2007 in voor de wedstrijd Ontwerpeenstarterswoning, samen met nog 9 groepen studenten. Ze maakten het beste ontwerp voor een woning die maximaal 120.000 euro kost. De prijs: een beeld, een jaar gratis studeren aan het HBO en een studiereis naar Barcelona. Uiteraard is de kroon op hun werk de bouw van de woning volgens hun ontwerp. 

Het initiatief voor deze wedstrijd werd uitgeschreven door Lighthouse Club Drenthe, een vereniging van personen die een leidinggevende functie hebben in de bouwnijverheid en de belangen van de bouw in de meest ruime zin dienen. Alle ontwerpen zijn beoordeeld door een Technische Commissie en vervolgens heeft een deskundige jury op basis hiervan een drietal inzendingen genomineerd

Artikel delen: