Kunstenaar schakelt specialist in

Zwolle – De kunstenaar Luc van Soom schakelt een Belgische fonteinspecialist in om de geluidoverlast van zijn fontein Wharfinger te verhelpen. Het beeld werd 17 mei op het Hanzeplein in Zwolle onthuld, maar de kraan is een week later alweer dicht gedraaid omdat omwonenden klagen over geluidoverlast.

Uit metingen blijkt dat de waterstraal overdag 7 decibel te hard is en ’s avonds 12 decibel. Op verzoek van de gemeente Zwolle gaat de kunstenaar samen met een fonteinspecialist kijken naar een oplossing.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 17
 1. overlast
  Dus toch weer een verkeerde beslissing omdat oerlelijke beeld op die plaats neer te zetten. Dat beeld had gewoon op het plein voor het stadhuis moeten staan, veel beter.
  Dus spuiten zal hij wel nooit meer want wat wil je doen aan de overtreding van de geluidsnorm?  ⚠️ Meld

 2. ?????
  Onbegrijpelijk dat de bewoners hier over klagen. Het kruispunt waar dagelijks HEEL VEEL verkeer langs komt hoor je ze niet over.
  Vrachtwagens (voor stork), reisbussen (zuidzijde station vertrekpunt) en veel autoverkeer van bezoekers kantoorpanden. Volgens mij zijn dat veel meer decibelen??????
  🙁 🙁 😉 😉


  ⚠️ Meld

 3. Toevallig hebben de bewoners van deze wijk wel last van wat Johan zegt.
  En met het vertrek van diverse bedrijven van Hanzeland zal de situatie alleen maar beter worden. Unive, Wartsila, Nedtrain noem maar op, zij gaan er allemaal weg door toedoen van de Gemeente Zwolle.
  Hoe meer hier weggaat hoe beter want wat de Gemeente Zwolle met Hanzeland voor ogen had is voor nog geen 1% uitgekomen.  ⚠️ Meld

 4. Laat die Belg dat beeld maar mooi weer meenemen onder zijn snelbinder, kan ie zo naast Manneke Pis neerzetten.
  Wie heeft de grootste straal! ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind het geluid van water wel fijn! Zo zou ik graag aan een kabbelend riviertje wonen. Ach, ieder zo zijn ding.
  Maar overdag kun je dat kreng toch wel aan zetten? Staat zo vrolijk!!!

  Ps. Ben benieuwd wat dat gaat kosten, deze ongein, bovenop de kosten die er al zijn geweest ;D


  ⚠️ Meld

 6. Laat die Belg dat beeld maar mooi weer meenemen onder zijn snelbinder, kan ie zo naast Manneke Pis neerzetten.
  Wie heeft de grootste straal!

  en zullen ze in Brussel ooit geklaagd hebben? 😀 😉


  ⚠️ Meld

 7. Wat voor de een mooi en rustgevend is, kan voor de ander lawaai en stress veroorzaken. Dat geldt zeker voor stromend water.
  En laten we wel wezen: “wij” hebben moeite om een hinderwetvergunning te krijgen, omdat de geluidsnorm 1dB overschreden wordt. En let wel: op de terreingrens is het eigen geluid niet meer hoorbaar: ander omgevingslawaai overstemt het eigen geluid.
  En in dat kader ben ik het dus volledig eens met de beslissing: een overschrijding van 12db (’s avonds!) is voor het gehoor 8x zo hard als wat toegestaan is!


  ⚠️ Meld

 8. Ik mag toch aannemen dat de kunstenaar zelf voor de kosten op moet draaien. Je kan het zeuren noemen maar ontwerpers houden wel vaker geen rekening met dingen waar ze wel rekening mee moeten houden. Het oor wil ook wat.


  ⚠️ Meld

 9. Vanochtend was de beste man bij Geil aan de telefoon, wat een ongelovelijke zeiksnor zeg. Het gaat hem niet eens zo zeer om het geluid, hij vind het een lelijk ding, en heeft iets gevonden om het weg te krijgen.

  Let wel: ??N persoon heeft er last van..


  ⚠️ Meld

 10. Zwols geluid….welliswaar ietwat zurig
  Potverdorie! Dat heb ik net gemist. Maar uhhh Giel zul je bedoelen 😀
  Misschien wat voor de webmaster hier om ook de mogelijkheid van geluidsfragmenten in te bouwen?


  ⚠️ Meld

 11. Waarschinlijk is die vent nog lelijker dan het beeld. Let wel pessimisten hebben snel een verzuurde tronie. Nu nog iets vinden om hem te verbannen 😉 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.