Dreessingel - Foto: Wouter Steenbergen
Dreessingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Af en toe zon, misschien een bui

Zwolle – Maandag is er veel bewolking met af en toe ruimte voor de zon. Droogheidsgarantie kan niet worden verstrekt, vanwege de kans op een enkele bui. De grootste kans in de middag. Er is wind en die komt uit het westen met kracht 3. Zo’n windje kan het blauw-wit van Zwolle net laten wapperen. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 9 graden, wat zondag ook het geval was.

In de nacht naar dinsdag nadert vanuit het zuidwesten een front. Daaruit begint het dinsdagochtend te regenen en ook de rest van de dag zijn er natte perioden. De temperatuur in de nacht is 5 graden, overdag ongeveer 8 graden. Inderdaad, ook met de kerstdagen in zicht is er dus geen sprake van temperaturen die je winters kunt noemen.

Eerste kerstdag verloopt groen in plaats van wit. Wil je met Kerst beslist in de sneeuw zitten, dan kun je het best een last-minute naar de Alpen of Scandinavië boeken. Daar ligt plenty sneeuw. Wie desondanks gewoon in Zwolle blijft, beleeft woensdag een overwegend droge dag. Behalve veel wolken zien we ook een zonnetje.

De vooruitzichten voor tweede kerstdag zijn nog niet duidelijk. Een enkel weermodel laat vanaf de middag een actief regengebied overtrekken, andere doen het kalmer aan met de neerslag. In de komende weerberichten bekijken we waar dit op uitdraait. De temperatuur donderdag valt lager uit dan op de voorgaande dagen: ongeveer 6 graden.

Als we een blik werpen op het weer na de kerstdagen, dan zien we wisselvalligheid en een temperatuur rond 8 graden. Winterweer staat niet op de weerkaarten.

Artikel delen: