Expositie ‘Fun met Kunst’

Zwolle – Tot en met 29 juni is in Bibliotheek Zwolle Centrum de expositie “Fun met Kunst: jonge mantelzorgers leven zich uit!” te bezichtigen. Deze expositie laat de resultaten zien van workshops schilderen en graffiti voor jonge mantelzorgers in Zwolle, een project van de Vrijwilligerscentrale Zwolle– Steunpunt Informele Zorg.

In het kader van het project “Jongeren Zorgen Overijssel” worden op verschillende plaatsen in Overijssel activiteiten georganiseerd voor jongeren, Afgelopen twee jaar heeft de Vrijwilligerscentrale Zwolle- Steunpunt Informele Zorg activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers tussen de 12 en 20 jaar uit Zwolle. Jonge mantelzorgers hebben thuis de zorg voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd is.

Deze jongeren hebben aangegeven elkaar graag te willen ontmoeten. Herkenning bij elkaar van de problematiek thuis is belangrijk. Verder is het van belang dat jonge mantelzorgers even de zorgen van thuis kunnen vergeten en samen kunnen ontspannen.

Voorbeelden van activiteiten die georganiseerd zijn variëren van klim- en spelletjesavonden tot creatieve workshops. De workshop werd geleid door Stefan Albers van Klaver 5 Different Design.

De kunstenaar aan het werk

Op donderdagavond 12 juni zijn Agnes Wille (projectleider) en Stefan Albers (workshopleider) van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig in Bibliotheek Zwolle Centrum om de achtergronden van het project toe te lichten en met belangstellenden in gesprek te gaan over de expositie. De entree is gratis.

De expositie is tijdens openingsuren van de bibliotheek (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.

Artikel delen: