Berkum in actie tegen woningbouw

Inwoners van de wijk Berkum in Zwolle hebben afgelopen weekend 600 handtekeningen verzameld tegen de bouw van 2.000 huizen rond hun wijk.

De handtekeningen worden vanavond aangeboden aan het gemeentebestuur. De politiek stemt vanavond over het plan voor de bouw van de huizen. Niet alleen in Berkum zijn er extra huizen gepland. In de rest van Zwolle moeten ook 4.000 extra woningen komen.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
  1. En wederom hebben die Berkummers weer wat te klagen. Heel Zwolle renoveert en breidt uit, maar Berkum moet op zichzelf blijven. Gewoon een paar kantoorpandjes plaatsen daar.


    ⚠️ Meld

  2. 2000 is veel te weinig. Ik pleit voor minimaal het dubbele. Tussen het stadion en Berkum in ligt nog wel een stuk groen waarop die huizen gebouwd kunnen worden.


    ⚠️ Meld

  3. Bij uitbreiding van de stad is het beter dat we dat doen binnen de huidige bebouwing, er is nog ruimte genoeg. Als er gebouwd gaat worden buiten de huidige bebouwing komen er straks wijken die 6 a 7 km van het centrum liggen terwijl er op 2 a 3 km nog ruimte genoeg vrij te maken valt (Delen van Oosterenk, Voorst, evt. oudere gedeelten van de Marslanden).


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.