Lisdodde - Foto: Wouter Steenbergen
Lisdodde
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Af en toe een kerstzonnetje

Zwolle – Woensdag kan vooral ‘s morgens nog een regenbui over de stad trekken. Daarna wordt de kans op nattigheid steeds kleiner. En er is nog meer goed nieuws op deze eerste kerstdag: er komt ruimte voor een zonnetje. De wolken verdwijnen niet volledig, maar er is zon af en toe.

Sneeuw mag je erbij fantaseren, zoek een geschikte kerstkaart als inspiratiebron. Of bekijk de foto’s bij dit bericht uit december 2017. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten, kracht 2 tot 3, wat ook niet verkeerd is. De temperatuur in de middag stijgt naar 9 graden en dat is enkele graden hoger dan normaal voor eind december. In de nacht naar donderdag gaat de wind liggen. Er vormt zich mogelijk mist.

Tweede kerstdag kun je daar ‘s morgens mee te maken krijgen. En misschien vriest het aan de grond een beetje, voordat de zon opkomt om kwart voor negen.

Op neushoogte begin je donderdagochtend met ongeveer 4 graden op de thermometer. De dag verloopt grijs en overwegend droog, met in de middag een kleine kans op een beetje lichte regen. Het wordt maximaal 6 graden, maar het helpt voor het gevoel dat er weinig wind is. Als je toch wind voelt, dan komt hij uit zuidelijke richting.

In de nacht naar vrijdag en ook vrijdagochtend is er grote kans op regen. Later op dag krijgen de droge perioden de overhand. De maximumtemperatuur is ongeveer 7 graden.

Het weekend belooft droog te verlopen, dankzij een hogedrukgebied dat in de buurt komt. Wel wordt er veel bewolking verwacht. Een temperatuur overdag van ongeveer 7 graden en ‘s nachts kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben.

Artikel delen: