Zwolse Hanzerenners naar NK jeugdwielrennen

Zwolle – Nog nooit gingen er zoveel Zwolse jeugdwielrenners naar het Nederlands Kampioenschap wielrennen als dit jaar. Maar liefst 8 Zwollenaren nemen op zaterdag 14 juni a.s. deel aan het NK in Oldenzaal. Op deze zaterdag zal blijken of een rood-wit-blauwe kampioenstrui mee naar Zwolle genomen kan worden.

Jordi Boerman, foto: Bert Treep

Het resultaat van de sterke groei binnen de jeugdafdeling van de Hanzerenners is dat er een grote afvaardiging van deze vereniging in Oldenzaal  aan de start zal verschijnen. De deelnemers zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. De jongens en de meisjes zullen niet zoals gebruikelijk, gezamenlijk, maar gescheiden hun wedstrijden rijden. De 9 jarige Sifra Woets is de Jongste Zwollenaar die aan het NK deelneemt. De oudste is de 13 jarige Rick Mensink die tevens tot een van de  kanshebbers gerekend mag worden. Anouk Noot, Kirsten Niekolaas, Maaike Brandwagt en Maaike Noot zullen in de verschillende meisjesgroepen aan de start verschijnen. Remy Reints en Jordi Boerman verschijnen met de eerder genoemde Rick Mensink in de diverse jongens categorieën aan de start.

“Het feit dat we de organisatie hebben verbeterd, en dat we racefietsen aan nieuwe leden beschikbaar kunnen stellen, zorgt voor de sterke groei binnen onze jeugdafdeling” aldus Wim Mensink, bestuurslid van de Hanzerenners, die het prachtig vindt dat zijn vereniging niet alleen groeit, maar ook steeds succesvoller wordt. De uitslagen liegen er niet om. Steeds vaker staat er een Zwolse renner op het podium. Echter de keerzijde van deze groei is dat het veilig trainen op de openbare weg steeds problematischer wordt. Immers de groepen worden steeds groter. Daarom is door Theo Dragt, voorzitter van de Hanzerenenners, inmiddels een verzoek aan de gemeente Zwolle gedaan om mee te denken over de realisatie van een eigen afgesloten wielerparcours.

Artikel delen: